Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:26, 22. 8. 2012.

| Sport

Intervju sa Danicom Radenković

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
danica-radenkovic.jpg
Foto: ossrb.org

Talentovana Nišlijka Danica Radenković nastaviće odbojkašku karijeru u Pjaćenci, a kaže da je iz Niša morala da ode da bi napravila uspeh. O uspesima, reprezentaciji, povratku u rodni grad govori za Južne vesti.

Posle Ivana Miljkovića i Milana Rašića Niš ima još jedan odbojkaški biser. Danica Radenković (19) rođena je u Nišu, tu počela da se bavi odbojkom, ali da bi uspela morala je da ode. Sa 14 godina prešla je u TENT iz Obrenovca.

- Ja sam otišla iz Niša sa nepunih 15 godina. Kakve su prilike u niškoj ženskoj odbojci to govori i to što sam morala da odem iz rodnog grada. Meni je baš žao što se to dešava jer je Niš veliki grad i šteta da nema neki klub koji će ga predstavljati u Superligi - kaže Danica.

danica-radenkovic-1

Posle TENT-a, igrala je u Kleku, a zatim je prešla u Spartak iz Subotice gde je prošle godine nosila i kapitensku traku.

- Prošla sezona u Spartaku je bila jako uspešna. Bili smo dosta mlada ekipa i imali smo dosta promena prethodnih godina. Uspeli smo da dođemo do oba finala, finala Prvenstva i finala Kupa. Zadovoljna sam što se tiče rezultata. Mislim da sam posle tako uspešne sezone spremna da idem u inostranstvo - rekla je Danica.

Dobre igre u Spartaku donele su joj poziv iz Italije. Pjaćenca je prošle sezone završila takmičenje na 4. mestu, a pripreme za novu seznu su već počele.

- Odlučila sam se da odem. Oduvek mi je bio san da odem u Italiju i igram tamo. Znamo svi koliko je ta njihova liga jaka. Očekujem, pre svega, da imam dobar rad tamo i da se brzo usklopim. Nadam se da će to biti boljitak za moju karijeru - istakla je Danica.

danica-radenkovic-2

Ova godina je za Danicu bila veoma uspešna. Posle dobre sezone u Spartaku, usledile su prirpeme sa seniorskom reprezentacijom. Za "A" reprezentaciju debitovala je 3. juna ove godine u Subotice u meču Evropske lige protiv Rumunije. Ušla je u trećem setu da bi servirala, a na kraju Srbija je slavila sa 3:0.

- Fenomenalan je osećaj, jednostavno, da zaigrate u dresu “A” selekcije to je nešto što želite od malena. To mi se ostvarili i eto, pogodilo se da baš igram pred, mogu da kažem, svojom publikom jer sam prethodne dve godine bila u Subotici. Imala sam punu podršku publike i bilo mi je mnogo lakše - ispričala je Danica Radenković.

Nakon toga bila je prvi tehničar na turnirima u Mađarskoj i Španiji sa reprezentacijom, gde se pokazala kao svetla budućnost srpske ženske odbojke.

- Mi smo bile dosta mlada ekipa, ali dobro smo se uklopile i dale sve od sebe. Nije bilo neko veliko opterećenje, igrale smo najbolje što smo umele. Bile smo svesne da predstavljamo svoju zemlju i da moramo to da uradimo što bolje - kaže Danica.

Danica je bila i na širem spisku seniorske reprezentacije za Olimpijske igre ove godine kao treći tehničar. Nije otišla u London, ali odbojkaška karijera je tek pred njom.

- To je velika čast da sam dospela na širi spisak za Olimpijadu. Ipak, Olimpijada je najveće takmičenje koje postoji. Nadam se da ću ubuduće opravdati to poverenje i da ću za koju godinu i igrati na velikim takmičenjima - veruje Danica.

Ženski odbojkaški klub Student prošle sezone je ispao iz Prve lige i sada je u trećem rangu takmičenja. Teška situacija u niškoj odbojci tera mlade talente da traže svoju šansu u drugim sredinama. Zbog takve situacije u ovom gradu, Danica ne vidi sebe u bliskoj budućnosti u klubu iz Niša.

- Rado bih se vratila kada bi se neke stvari promenile, ali verovatno kada završim karijeru - iskrena je Danica.

odbojka-juniorke2 foto;: rts.rs

I posle odlaska iz Niša igrala je u svom rodnom gradu. Naime, 2010. godine na Evropskom prvenstvu za juniorke u Nišu Danica je bila kapiten 92. generacije koja je stigla do srebra.

- Kada sam bila mlađa i kada sam gledala Ivana Miljkovića u Nišu kada je bila Svetska liga, želela sam da i mene tako dočeka publika u Nišu jer je prelep osećaj - kaže Danica.

Danica Radenković je još jedan dokaz da Niš ima sportskih bisera, talenata i mladih koji žele i mogu da urade mnogo. Da bi uspela, morala je da ode iz Niša. Ta praksa bi trebalo da se promeni, ali o tome ne odlučuju ni sportisti niti njihovi treneri. Nadamo se da će biti promena na tom planu i da ćemo Danicu opet gledarti u hali Čair makar samo u dresu reprezentacije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: