Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:45, 16. 12. 2022.

| Sport

Ispravljena nepravda: dečaku iz Aleksinca uručena medalja

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Aleksinac.net / Saša Gidra Marković
Vukašin dobio medalju; foto: Aleksinac.net / Saša Gidra Marković

Nakon što je Vukašinu Stojkoviću iz Aleksinca oduzeta medalja na školskom takmičenju u plivanju u Nišu jer, prema rečima organizatora nije trebalo da dobije medalju Saveza za školski sport Niša, Savez za školski sport Srbije rešio je da "ispravi nepravdu" i dečaku dodeli nagradu za osvojeno prvo mesto. Iz Osnovne škole "Ljupče Nikolić", u kojoj su deca koja nisu dobila odličja za okružno takmičenje, rekli su da su medalje dobili i ostali učenici koji su se takmičili u Nišu.

Osim Vukašinu, koji je bio prvoplasiran na okružnom takmičenju, koje je pored gradskog održano na bazenu "Čair", iz Saveza za školski sport Srbije poslali su medalje i diplome za sve učenike Osnovne škole “Ljupče Nikolić” koji su učestvovali na takmičenju u Nišu.

Pedagodica škole Aleksandra Stojanović rekla je da je pravda zadovoljena i da su deca presrećna nakon primljenih medalja, te da će Vukašin konačno dobiti priznanje da je najbolji plivač u Nišavskom okrugu.

Nama je najbitnije to što su deca bila srećna i zadovoljna, isterali smo pravdu, što je bio cilj svih nas. Za divno čudo, sva deca iz naše škole su dobila medalje, verovatno kao znak izvinjenja. Prema ranijim navodima, trebalo je samo Vukašin da dobije, ali su dobili svi. Da li je bilo viška u fioci ili ne, nebitno je, deca su srećna i to je najvažnije. Oni su sada u školi glavni junaci - izjavila je.

Vukašin 1 Medalje dobili i ostali učenici OŠ "Ljupče Nikolić" iz Aleksinca; foto: Aleksinac.net / Saša Gidra Marković Vukašinova majka Kristina Stojković rekla je da je desetogodišnjak presrećan što su i ostali učenici koji su učestvovali na takmičenju u Nišu dobili medalje, i dodala da on i dalje vredno trenira i sprema se za sledeća takmičenja.

Vukašin je presrećan, uručenje medalja se dogodilo dok je on još bio u školi, pa je mogao da proslavi sa ostalim drugarima. Posle svega što se izdešavalo, prestao je da se opterećuje, sprema se i dalje, trenira, a zbog nagrade je stvarno presrećan - rekla je Kristina.

Iz škole su poručili da će učenicima kojima je na školskom takmičenju u plivanju učinjena nepravda, škola se odužiti nagradnom ekskurzijom.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja, Sofronije

    12:07 // 17. 12. 2022.

    Kako psihološki unazaditi dete tog uzrasta koje vredno trenira, pobedi, a onda mu se to ne prizna ? Pa evo ovako! Hvala Bogu nepravda je ispravljena !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: