Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:44, 19. 9. 2022.

| Sport

Istorijska pobeda rukometaša Topličanina, na startu Arkus lige savladali Kikindu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
RK Topličanin
Prokupčanima nije smetalo igranje u Blacu; foto: Arkus liga;

Nakon što su prošle sezone savladali sve svoje protivnike u Super B ligi, rukometaši Topličanina na najbolji mogući način počeli su takmičenje u Arkus Superligi. Prokupčani su bili bolji od Kikinde rezultatom 28:26 (13:12) i tako ispisali još jednu stranicu klupske istorije.

Zbog reparacije parketa u prokupačkoj hali ”Zoran Đinđić”, rukometatši Topličanina svog prvog protivnika sa severa zemlje dočekali su u Blacu, ali im to nije smetalo da dođu do dva boda.

U duelu dva tima, koja su prošle godine bila najbolja u Super B ligi, viđena je velika borba. Gosti su bili bolji u uvodnom delu, poveli sa 3:0, ali će se kasnije ispostaviti da im je to bila jedina prednost u meču. Prokupčani su uspeli da se organizuju, pa su u 15. minutu već stigli do plus tri (7:4).

Održavali su blagu rezultatsku prednost izabranici Zlatka Petronijevića, pa se na poluvreme otišlo rezulatom 13:12. I u drugom delu ekipa Topličanina u par navrata je imala maksimalna tri gola prednosti. Uporni gosti nisu se predavali, ali su na kraju morali da se pomire sa porazom (28:26).

Najistaknutiji pojedinac meča bio je Božidar Leković, koji se čak osam puta upisao u listu strelaca i poneo epitet igrača utakmice.

U drugom kolu, Prokupačni će u subotu, 24. septembra, na megdan Obiliću, koji je pobedom nad Dubočicom u Leskovcu počeo nastup u Arkus ligi.

Arkus Superliga: Topličanin - Kikinda 28:26 (13:12)

Dvorana: ”Čika Duško Jovanović” Blace

Sudije: Branislav Nenadić - Darko Stefanović (Beograd)

Isključenja: Topličanin: 8 minuta; Kikinda: 6 minuta; 

Sedmerci: Topličanin 1(1); Kikinda 2(2)

Topličanin: Stanković 2, Jovanović, Kostić, Stojanović M, Nikolić, Stojanović S, Leković 8, Radović, Mladenović, Stošić, Stefanović 2, Jovanović 1, Janićijević 3, Međedović 6, Peić Tukuljac 2, Stojanović 4;

Kikinda: Kukić 4, Lisica 5, Kostić 4, Trninić, Đukić, Egić, Miškov, Šijan 4, Vrgović, Panić 1, Gaćinović, Komarek, Jovanović 2, Ilijan 6, Gaćinović Marko;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    18:26 // 19. 9. 2022.

    Bravo za Topličanin ,samo tako nastavite momci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: