Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:34, 21. 1. 2020.

| Sport

Istorijski meč OK Niša u sredu na tarafleksu u "Čairu"

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
ok nis, nis, foto jv vanja keser
Veruju u sebe i prolaz dalje; foto: JV / Vanja Keser

Prvi put u polufinalu nacionalnog Kupa odbojkaši Niša zaigraće u sredu, 22. januara kada ih u "Čairu" očekuje duel sa novosadskom Vojvodinom. Derbi između drugoplasiranog Niša i Vojvodine, lidera Superlige i učesnika Lige šampiona, biće odigran na podlozi tarafleks na kojoj se igraju reprezentativni i evropski odbojkaški mečevi.

ikbajri, ok nis, nis, foto jv vanja keser Znaju kako protiv Vojvodine; foto: JV / Vanja Keser

Priliku da ispišu nove stranice u istoriji niške odbojke igrači Niša imaće u sredu kada u prvom meču polufinala Kupa dočekuju najtrofejniji tim u Srbiji. Derbi sa Novosađanima, gledajući tabelu Superlige, ekipa Niša čeka u dobrom raspoloženju i sa puno optimizma, prenosi trener Dragan Svetozarević.

Očekuje nas pravi odbojkaški spektakl. Imamo šansu da napravimo istorijski plasman u finale, a mi ćemo ući u meč maksimalno spremno, organizovano i borbeno. Ne želimo da budemo samo učesnici, več da tražimo šansu za prolaz dalje, pa i za osvajanje Kupa. Put do toga je dalek, a u sredu se igra prvo poluvreme - kaže Svetozarević.

Prvi put od 2016. godine niški odbojkaši igraće na taraflesku, koji će biti postavljen u sredu u prepodnevnim časovima. Promena podloge, na koju su igrači Vojvodine i navikli, neće se mnogo osetiti u igri Niša, tvrdi trener Svetozarević.

Igračima može samo da prija podloga. Iako odbojkaši Vojvodine češće igraju na taraflesku, jedina razlika je ta što će sve biti vidljivije igračima i publici - kaže Svetozarević.

ok nis, foto jv vanja keser 1 Nišlije spremne za spektakl; foto: JV / Vanja Keser

Ekipa iz najvećeg grada Vojvodine najtrofejniji je klub u Srbiji i aktuelni učesnik Lige šampiona. Niš i Vojvodina su igrali dva meča ove sezone u Superligi i svaka ekipa je slavila na svom terenu - Novosađani u "Spensu" sa 3:1, a Nišlije u "Čairu" rezultatom 3:2.

Igramo sa najkvalitetnijom ekipom u Srbiji, koja ima najveći budžet, najviše igrača. Siguran sam da će oni igrati u najjačem sastavu, imaju reprezentativnog dizača, nekadašnjeg reprezentativca Nikića, tu su i Perić, srednjak Mašulović. Našim igrama dajemo sebi za pravo da se nadamo da možemo da prođemo dalje - dodaje Svetozarević.

milan stojkovic, ok nis, nis, foto jv vanja keser Stojković: Možemo da pobedimo svakog; foto: JV / Vanja Keser

I pored najavljenog prenosa na RTV Vojvodina, kapiten Nišlija Milan Stojković poziva da publika ipak dođe na tribine "Čaira" jer im njihova podrška mnogo znači.

Očekuje nas velika borba i spektakl u hali "Čair". Neki rezultati koje smo ostvarili i pobede, kao i mesto na tabeli dozvoljavaju nam da možemo da očekujemo trijumf. Verujemo u sebe i znamo da svakog možemo da pobedimo, nebitno je gde igramo. Takav je mentalitet ekipe - kaže Stojković.

Utakmica je u sredu, 22. januara od 17 sati u hali "Čair", a ulaz je besplatan. Posetioci će, kako kažu u klubu, dobiti ulaznice koje će na kraju meča učestvovati u nagradnoj igri.

Revanš polufinala Kupa je 4. ili 5. februara u Novom Sadu, a prolaz u finale ostvariće ekipa koja bude imala bolji set-količnik, odnosno bolji poen-količnik u slučaju izjednačenog broja setova.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Durlanac

    08:31 // 23. 1. 2020.

    Cestitke na pobedi.Da nismo upropastili prvi set, sada bi vec bili u finalu.
    Ovako ostaje nada, i velika praznina neangazovanjem jos jednom ozbiljnog primaca napadaca pored Keite. Daleko od toga da je Jelic rupa...
    Puno srece u petak sa CZ.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: