Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:29, 10. 3. 2016.

| Sport

Istorijski uspeh OK Niša - plasman u Evropu

Autor:S. N.Izvor:Južne vesti
ok-nis-ekipa.jpg
Odbojkaši Niša ispisuju istoriju; foto: Vanja Keser

Trijumfom nad Spartakom iz Ljiga rezultatom 3:1 (25:22, 28:26, 14:25, 26:24) odbojkaši Niša obezbedili su mesto među prve četiri ekipe u Superligi i prvi put u istoriji plasman na neko evropsko takmičenje.

U prvoj sezoni u Superligi posle 37 godina pauze Nišlije su ostvarile još jedan istorijski uspeh - obezbedile igranje u Evropi naredne sezone što nijednom niškom muškom odbojkaškom klubu nije pošlo za rukom.

U pretposlednjem kolu Superlige OK Niš je savladao Spartak iz Ljiga i tako obezbedio bar četvrto mesto pred igranje plej-ofa.

Nišlije su otvorile meč blokovima Stojkovića, čime su stekle prednost od tri poena, koju su održavali do sredine seta. Poenima Pržića i Opačića Niš je stigao na plus pet (20:15) čime je lakše došao do osvajanja prvog seta (25:22).

VAK-5191 Velikom borbom OK Niš stigao do pobede; foto: Vanja KeserSpartak je vodio na početku druge deonice, ali do tehničkog tajm-auta Nišlije su stigle zaostatak servisom Stojkovića poenima Pržića. Dobrim servisima i blokovima Mijalkovića, domaćin je poveo sa 20:17, ali su Ljižani stigli na 23:23. Uzbudljivu završnicu rešili su Mijalković i Stojković u korist Odbojkaškog kluba Niš.

U trećoj deonici gosti su preuzeli vođstvo i polako ga uvećavali, pa su ovaj set dobili sa 25:14.

Četvrti set doneo je prednost od 15:10 za goste. Tada su Mijalković na mreži, a Pržić u napadu uspeli da dovedu Nišlije do izjednačenja (16:16). Pržić servisom i Mijalković blokom su doneli prednost Nišu koji je osvojio set i meč sa 3:1.

Kao šlag na tortu došla je i pobeda protiv Ljiga koja nam je mnogo značila. Čestitam mojim igračima koji su junački izneli sezonu na svojim plećima. Znamo koliko smo imali problema sa povredama, tako da je ovo veliki uspeh - kaže Saša Stefanović, trener Nišlija.

VAK-5216 Igrači najzaslužniji za istorijski uspeh, smatra trener Saša Stefanović; foto: Vanja Keser

Najverovatnije, u četvrtfinalu plej-ofa ekipa Niša će igrati protiv petoplasiranog Partizana. Nišlije će imati prednost domaćeg terena u prvom meču i eventualnom trećem. Prvi susret bi trebalo da bude u sredu ili četvrtak.

Probaćemo da i u tim mečevima pružimo dobru igru. Mlada ekipa Partizana podiže formu iz kola u kolo, ali sam siguran da će u Nišu biti bar još jedan spektakl do kraja sezone. Voleli bismo da napravimo korak više - dodaje Stefanović.

U poslednjem kolu pred plej-of Odbojkaški klub Niš gostuje drugoplasiranoj Vojvodini u Novom Sadu. Taj meč se igra u petak 11. marta od 18:30.

NIŠ - SPARTAK 3:1 (25:22, 28:26, 14:25, 26:24)

Hala Čair, Niš

Sudije: M. Janković, Z. Radovanović (obojica iz Stare Pazove)

Trajanje meča: 111 minuta

NIŠ: Kuburović 1, Perović 2, Stojković 19, Pržić 18, Mijalković 11, Opačić 11, Angelovski (libero),Pejčić 1, Jelić 1, Ilić 1, Jović.

SPARTAK: Duduj 12, Dojčilović 17, Glavinić 19, Lazarević 1, Radosavljević 11, Ilić, Janković (libero), Gajević 1, Todosijević, Maksimović, Milovanović, Ivanović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Publika

    00:49 // 11. 3. 2016.

    Treneru, slobodno kazi da ste imali problema i sa parama.. da ste primili 2 plate od avgusta a 4. ste u Srbiji.

  • desa

    22:23 // 10. 3. 2016.

    Sve pohvale

  • ГоранЧе

    22:12 // 10. 3. 2016.

    Све честитке играчима и тренеру. Било је уживање гледати вас ове сезоне. Једва чекамо плеј-оф и прве евро-утакмице!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: