Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:21, 29. 3. 2015.

| Sport

Istorijski uspeh OK Niša – plasman u Superligu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:June vesti
odbojkasi.jpg
Posle 38 godina Niš ima predstavnika u Superligi; foto Vanja Keser

Posle 38 godina Niš će imati predstavnika u muškoj odbojkaškoj eliti pošto je Odbojkaški klub Niš kolo pre kraja obezbedio plasman u Superligu pobedom nad Jedinstvom sa 3:1 (23:25, 25:12, 26:24, 25:15).

Nišlije su u pretposlednjem kolu obezbedile prvu poziciju u Prvoj ligi i mesto u eliti, jer ne mogu da ih prestignu ni Klek, Jedinstvo, niti Kosovska Mitrovica.

dsc Foto: Vanja KeserPožrtvovanom igrom u polju, dobrim blokovima i raznovrsnim napadima Niš je pobedio Jedinstvo iz Stare Pazove.

Utakmica je počela poenima Jedinstva koje je ubrzo povelo sa 5:2. Dobrim servama Predraga Pržića ekipa Niša je preko Opačića, Pejčića i Mijalkovića preokrenula i povela sa 7:5. Tajm-aut gostiju prekinuo je seriju Nišlija, ali dobra igra u polju, uz „kuvanje“ Pejčića, blokove Opačića i Stojkovića, donela je prednost pred tehnički tajm-aut 12:10.

Stojković je doneo prednost od 13:10, ali sigurnim servisima Zindovića ekipa iz Stare Pazove preokrenula je i povela sa 15:13. Gosti su vodili i sa 18:14, ali greškama su omogućili domaćinima da preokrenu i povedu sa 21:19 na servisu Nemanje Opačića.

Uzvratili su i niški odbojkaši greškama, pa je na kraju Jedinstvo povelo sa 1:0 (25:23).

U popunjenijoj hali Čair za mečeve odbojkaša, Nišlije su u drugom setu krenule silovito i posle uvodnih minuta povele sa 6:3.

Dobrom igrom Milajkovića u ovom delu igre Niš je poveo sa 20:9. Ni izmene nisu pomogle gostima da „upišu“ više od 12 poena (25:12).

odbojka Foto: Vanja KeserU trećem setu je viđena najveća borba i izjednačena igra. Gubio je Niš sa 16:14, ali odbojkaši Jedinstva su bacali lopte u aut, pa je Niš imao vođstvo od 18:16.

Nisu se gosti predavali, ušlo se u neizvesnu završnicu dok pri rezultatu 23:23 raspoloženi Milan Stojković nije doneo prvu set-loptu. Iskorišćena je tek druga i to poenom Pržića nakon 27 minuta igre u ovom setu (26:24).

Poenima Stojkovića i greškama Jedinstva ekipa Niša je povela sa 4:1 u odlučujućem setu. Dva asa Predraga Pržića doprineli su da domaćin povede sa 10:3. Usledio je tajm-aut ekipe iz Stare Pazove, ali to nije mnogo poremetilo redove Nišlija.

Ređali su se Pržić, Nečevski i Mijalković sa poenima i Opačić sa blokom, pa je Niš vodio sa 18:10.

slika Foto: Vanja Keser„Kuvanje“ tehničara Aleksandra Pejčića za 20:11 donelo je sigurnost Nišlijama za ulazak u finiš seta. Mijalković je odličnim asom „začinio“ i Niš je poveo sa 24:14.

Radost i pobedu Nišlijama je doneo servis greškom Manojlović (25:15).

U poslednjem kolu Niš gostuje ekipi VGSK-a, a liderska pozicija je zagarantovana.

Prvi put posle sezone 1976/1977 Nišlije će gledati mušku odbojkašku elitu.

OK NIŠ – JEDINSTVO 3:1 (23:25; 25:12; 26:24; 25:15)

Hala Čair, Niš

Sudije: Predrag Balandić i Goran Gradinski iz Beograda

OK NIŠ: Stanko Nečevski 3 (2 servis greške), Milan Stojković 14 (5bl, 2 servis poena 5 s. greške), Predrag Pržić 15 (3 servis poena, 1 blok, 3 s.greške), Nemanja Opačić 14 (4 bloka, 1 s.poen, 1 s.greška), Milan Mijalković 15 (4 bloka, 1 s.poen, 1 s.greška), Aleksandar Pejčić 4 (2 bloka, 2 „kuvanja“), Milan Kostadinović (libero), Dušan Jović 1, Andrej Rakić, Dimitri Tošić, Bojan Sklepić, Aleksandar Ilić (1 servis greška).

JEDINSTVO: Miroslav Radišić 3, Milan Zindović 11, Nenad Madić 6, Mihajlo Pajić 11, Nikola Majstorović 13, Nikola Matijašević 3, Zoran Mladenović (libero), Dragan Manojlović, Nikola Lazarević, Vukašin Stanić, Filip Skokna, Nenad Paravinja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Дозволите да се обратим

    15:41 // 30. 3. 2015.

    Свака част и пуно успеха у даљем такмичењу.

  • Sasa Zivic

    13:33 // 30. 3. 2015.

    To je sport u koju treba ulagati,miran,ne nasilan.Svaka cast.Uz ovu ekipu i boljeg trenera ni Evropa nije ne dostizna.

  • Sava Jović

    08:45 // 30. 3. 2015.

    Svaka čast momci. Samo hrabro i bey respekta gurajte dalje. Grad će sigurno pomoći, nadam se

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: