Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:43, 8. 5. 2020.

| Sport

Istorijski uspesi za fudbalske klubove iz Medoševca i Trgovišta

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
fudbal
Nekom slavi, neko tuguje zbog prekida; foto: A. K.

Niži rangovi fudbalskih liga i definitivno su otkazani, a stanje na tabeli kakvo je dočekalo prekid odlučilo je o onima koji idu u viši i niži rang. Tako će se FK Pčinja iz Trgovišta i FK Mladost iz Medoševca sledeće sezone po prvi put naći u Srpskoj ligi istok, trećem rangu takmičenja, dok će nazad u zonu Jedinstvo iz Bošnjaca.

Mesta u Srpskoj ligi istok fudbalski klub iz Trgovišta domogao se kao lider Zone jug u kojoj je za 18 odigranih kola doživeo samo jedan poraz. Sa nešto slabijim učinkom, ali i dalje solidnom prednošću od šest bodova u odnosu na prvog pratioca u Zoni centar i Mladost iz Medoševca obezbedila je svoje mesto među trećeligašima.

Čini se da je od južnjaka u situaciji preranog okončanja takmičenja zbog pandemije virusa korona najgore prošlo Jedinstvo iz Bošnjaca. Ekipa iz sela nadomak Lebana se u trenutku prekida nalazila na 14. poziciji Srpske lige istok, bod daleko od opstanka. Ipak, Fudbalski savez Srbije je odlučio da se svi niži rangovi takmičenja prekinu i da se uvaži trenutno stanje na tabeli, pa će se Jedinstvo od naredne sezone nadmetati u četvrtom rangu.

Lige amaterskog ranga, srpske i lige nižeg takmičarskog ranga, završene su zaključno sa 15. martom 2020. godine i neće se nastaviti. Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije. Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno - navodi se u saopštenju FSS-a.

Ostali predstavnici juga će ostati u Srpskoj ligi istok, pošto u Prvi rang ide Jagodina. Prekid ovog prvenstva nakon 17 odigranih kola (trebalo je odigrati još 13), onemogućio je Budućnosti iz Popovca, niškom Sinđeliću i prokupačkom Topličaninu da pokušaju da sustignu Jagodince, iako su imali jednocifrene bodovne zaostatke za njima.

Detalji o sistemu takmičenja u narednoj sezoni trebalo bi da budu poznati naredne nedelje.

Inače, sa priključenjem kluba iz Medoševca srpskoligaškom karavanu, Niš se popeo na četiri predstavnika u ovom takmičenju, pošto su tu već Sinđelić iz Durlana, Car Konstantin sa Bubnja i Budućnost iz Popovca. Sem njih i Mladosti iz Trgovišta, sledeće sezone bi u Srpskoj ligi istok od klubova sa juga Srbije trebalo da se takmiče leskovačka Dubočica, Moravac iz Mrštana, Radan iz Lebana, Topličanin iz Prokuplja i Vlasina iz Vlasotinca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: