Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:31, 15. 12. 2016.

| Sport

Istorijsko učešće Kinezisa u Ligi šampiona

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Veruju u svoje kvalitete; foto: JV/A.N.

Predstojeća subota ući će u anale Džudo kluba Kinezis, pošto će niški džudisti po prvi put u istoriji kluba učestvovati na završnom turniru Lige šampiona koji će se u subotu 17. decembra održati u Beogradu, a iz niškog tima poručuju da na najelitniji evropski turnir ne putuju sa belom zastavom.

Beogradska hala “Aleksandar Nikolić” ugostiće ove subote 18 ekipa, koje će se u kup sistemu boriti za titulu klupskog prvaka Evrope. Srbija će imati tri predstavnika, a pored ovogodišnjeg šampiona Crvene zvezde i prošlogodišnjeg Rekorda iz Rakovice, debitantski nastup imaće i Kinezis iz Niša.

Divan je trenutak za Kinezis. Novac koji smo uštedeli investirali su u dva inostrana pojačanja i mislim da sa njima možemo da ostvarimo dobar rezultat - istakao je sportski direktor kluba Mateja Cvetković.

Sastav Kinezisa pojačali su Holanđanin Frank de Vit, prošlogodišnji evropski i svetski juniorski prvak u kategoriji do 81 kg i sedmoplasirani na Olimpijskim Igrama u Riju, i Kirgistanac Jurij Krakoveckij, trenutno 20. na svetskoj rang listi u super-teškoj kategoriji.

Član stručnog štaba Nišlija Nemanja Stanković kaže da su ambicije tima da se na debitantskom nastupu prikaže u što boljem svetlu.

U Beograd ne idemo sa belom zastavom, kao što se nikada nismo predavali ni u domaćim takmičenjima. Sigurni smo da nismo među najslabijim ekipama, naravno nismo ni među najjačima, jer je to krem evropskog džudoa - istakao je on.

Za razliku od kolege iz stručnog štaba, nekada istaknuti borac, a sada trener tima Nikola Milošević zvuči dosta optimističnije.

Mislim da imamo sjajna pojačanja i u drugim klubova ne vidim kvalitetnije borce od pojačanja koja smo doveli. Smatram da smo fantastična ekipa sa sjajnim mladim pojedincima i da sa dvojicom novajlija nikako nismo ekipa za potcenjivanje. Iza nas je odlično odrađen posao tako da sigurno imamo čemu da se nadamo - podvukao je on.

Osamnaest ekipa nadmetaće se po Kup sistemu sa repasažom, što znači da timovi koji ispadnu u 1/4 finalu, uprkos porazu, mogu da se bore za bronzanu medalju.

SASTAV KINEZISA

Do 66 kilograma: Nenad Vukolić, Andrija Milenković, Filip Nurkić, Aleksa Krstić;

Do 73 kilograma: Filip Mosić, Mihajlo Mihajlović, Darko Ivančik, Dejan Tonac;

Do 81 kilograma: Nenad Stamenković, Milan Mihajlović, Predrag Stamenković, Frank de Vit;

Do 90 kilograma: Miroljub Ivezić, Stevan Stamenković, Mateja Cvetković;

Preko 90 kilograma:  Đorđe Krutil, Jurij Krakoveckij.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: