Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:27, 8. 3. 2018.

Istraživanje pokazalo: “Meraklije” manje agresivne od ostalih navijača

Meraklije Tek 8 % ispitanika bile su žene; foto: Vanja Keser

Iako je nasilje sveprisutno u srpskom sportu, kako je pokazalo istraživanje, “meraklije” su značajno manje agresivne od “kolega” iz drugih gradova. Ispitivanje je rađeno nad više od sto navijača Radničkog, a u sklopu projekta Ujedinjeni u prevenciji nasilja u sportu, organizuju se i radionice sa osnovcima i srednjoškolcima, te akcije sa “meraklijama” i fudbalerima.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • United Force

    11:35 // 8. 3. 2018.

    Naravno da nisu agresivni, kad im je prosek godina 13 i mogu se nabrojati na prste. Svaki tzv. "navijač" je miran i primeran kad je sâm. U čoporu su svi jaki.

    • Tranzicija

      12:24 // 8. 3. 2018.

      Pa dobro,ne mogu da budu svi brojni kao UF. A sto se tice agresivnosti - navijac nije huligan,ne treba to izjednacavati. Razne desnicarske i druge ekstremne organizacije ubacuju ljude na neke tribine su Srbiji,ali to po meni nisu navijaci niti ce ikad i biti...

    • Meraklija

      12:33 // 8. 3. 2018.

      Ti znaš koji je prosek godina na našoj tribini? A o brojci ti ne pričaj molim te... Ne pričaj nešto što ne znaš kako je. Dodji nam nekad u Niš pa možda i promeniš mišljenje, a do tada tišina, ne brukaj se više ovde!

      NIŠ JE RADNIČKI! MJ'89

    • Jasar

      01:08 // 9. 3. 2018.

      To ti iz iskustva?

  • Grdoje

    16:42 // 8. 3. 2018.

    Pa Meraklije sam naziv kaže ! Meraklije su uvek bile uz Delije ! Mada sam generalno protiv grupisanja jer mi sada ako ne navijamo za isti tim a to je Srbija , najebali smo ga načisto ! Možemo samo da se podelimo na levo krilo , centar , desno krilo kao 1389 !

    • Jasar

      01:10 // 9. 3. 2018.

      Sa tom pricom su i usli grobari delije kod meraklije nasilno i sa tucama,govoris kao da si i ti deo tog kosa huligna ...

  • ja-znam

    17:47 // 8. 3. 2018.

    sve vam je jasno kada cujete pesmu "Radnicki , Radnicki ale ale ale ..."

  • kole

    09:23 // 8. 3. 2018.

    cuti nemoj da ih palis

  • penzionerka

    08:12 // 9. 3. 2018.

    Meraklije vole fudbal i svoj Radnicki i idu na utakmice da uzivaju i navijaju.Zbog ONIH DRUGIH,kao porodica koja je redovno isla na Cair,vise to ne radimo.Bravo za Meraklije!

  • Riki

    00:10 // 10. 3. 2018.

    Mogu da zamislim srecu mladih Meraklija zbog pojavljivanja njihovih idola na radionicama! Nadam se da ce poznati sportisti prepoznati znacaj prevencije i da ce se odazvati pozivu! Korisnost je obostrana!

  • "S merak"!

    00:48 // 10. 3. 2018.

    Ko nema da plati za tenis, moze za dzabe, "s merak", Meraklija da bude! I kartu za dzabe da dobije! A moze za dzabe i glavni dasa u skoli da bude, ako skolu ne mrzi da organizuje sportska takmicenja i druga dogadjanja. I to,"s merak"! Tako nekad bese! A moze i sad!

  • Nislija Meraklija

    11:20 // 8. 3. 2018.

    Sva deca rodjena u Nisu treba da budu uz Radnicki. Nasilje na sportskim dogadjajima u ovom gradu se "podrazumeva" kada su akteri klubovi iz drugih gradova. Zalosno je kad ljudi rodjeni u ovom gradu ucestvuju u huliganstvu koje namecu prestonicke grupe.

  • Dragana

    20:14 // 8. 3. 2018.

    Meraklije su jedna kao što kaže i sama reč"meraklijski" navijači tako da mislim da su rezultati ovog istražvanja tačni i da oni ne predstavljaju opasnost po red.Svakako edukacija mladih nije višak. Vaspitanje pre svega u svakom segmentu.

  • Mica

    19:59 // 8. 3. 2018.

    Bravo!!!!!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: