Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 13. 2. 2020.

| Sport

Ivan Kaličanin najbolji sportista Prokuplja u 2019. godini

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
komisija
Ivan Kaličanin izabran za sportistu grada Prokuplja u 2019.; Ilustracija: Foto: Lj. M.

Dugogodišnje aktivno bavljenje fudbalom, igre i zalaganje na terenu tokom sezone, odnos prema klubu, ali pre svega ponašanje na terenu i van njega gde svojim primerom predstavlja uzor mladim ljudima i sportistima, samo su neki od kriterijumima po kojima je kapiten OFK Topličanina Ivan Kaličanin proglašen za najboljeg sportistu Prokuplja u 2019. godini. Za najbolju sportistkinju u seniorskoj konkurenciji izabrana je Danijela Kričak iz Ženskog rukometnog kluba Topličanin.

Plasman u Srpsku ligu i gornji deo tabele nakon polusezone, bili su dovoljni da u konkurenciji sportskih kolektiva, titulu najboljeg ponese Fudbalski klub Topličanin. kalicanin Ivan Kaličanin; Foto: Privatna arhiva

Najveći uspeh prokupačkog šaha i plasman seniorki u Prvu ligu centralne Srbije, kvalifikovao je Anu Benderać iz Šahovskog kluba Topličanin za najuspešnijeg trenera.

U mlađim kategorijama, za najbolju pionirku, izabrana je Neda Stojanović iz Odbojkaškog kluba Topličanin, dok je za najuspešnijeg pionira izabran Uroš Grujić iz Gimnastičkog kluba.

U kadetskoj konkurenciji, najbolji su Teodora Janićijević iz OK Topličanin i Nemanja Minić iz MOK Topličanin 97.

Za najuspešniju juniorku, izabrana je Anastasija Stošić iz Šahovskog kluba Topličanin, dok je najuspešniji junior Lazar Lazović iz Košarkaškog kluba Topličanin.

Odlukom komisije, dodeljene su zahvalnice perspektivnim mladim sportistima i to Pavlu Veselinoviću, Petru Đorđeviću, Luki Periću, Vojinu Videnoviću, Marti Nešić, Jovanu Arsenijeviću, Veljku Pavloviću, Anđeli Anđelković, Sofiji Poštić i Staši Koprivici.

Nagrada za životno delo u oblasti sporta, pripala je legendi Rukometnog kluba Topličanin Ljubiši Milosavljeviću Bišku, nekadašnjem golmanu, kasnije predsedniku kluba, a sada sportskom direktoru, dok će posthumna priznanja biti dodeljena Miodragu Pavloviću, Vladimiru Milenkoviću i Zoranu Đuriću.

Specijalnu zahvalnicu dobio je Ljubiša Jović za doprinos razvoju planinarskog sporta, a biće nagrađeni i izdavači knjiga koje promovišu prokupački sport: Miodrag Dinić, Bojan Marković, Nebojša Kurtić i Momčilo Stanković.

Priznanja i zahvalnice biće svečano uručene u utorak, 18. februara od 18 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: