Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 4. 7. 2022.

| Sport

Iz "Čaira" kažu da je hala spremna za večeras, Belgijanci, ipak, igraju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
hala cair, mrak, foto jv jelena misic
Večeras opet košarka; foto: JV / Jelena Mišić

Večeras u 19 sati će se igrati košarkaška utakmica između Srbije i Belgije, kažu iz Sportskog centra "Čair", i "dodaju da je postavljeno još 6 reflektora, a radi i agregat, pa ako dođe do prekida, moći će da se koristi". Belgijanci će, ipak, igrati, ali kako saznajemo, neće imati trening danas. Iz ogranka Elektodistribucije Niš rekli su da je "situacija sa snabdevanjem električne energije grada Niša stabilna i ne očekuju se problemi u snabdevanju".

hala ciar, foto jv jelena misic Večeras opet košarka; foto: JV / Jelena Mišić

FIBA je jutros izdala zvanično saopštenje i meč evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023 u grupi A između Srbije i Belgije, piše u saopštenju, koji je održan 3. jula u Nišu, prekinut je zbog tehničkih problema vezanih za rasvetu u dvorani.

Da će biti utakmice, potvrdili su i iz Sportskog centra "Čair":

Utakmica se igra. Belgijanci su obavešteni da nije prihvaćen njihov prigovor. I oni su doneli odluku da igraju - kažu iz Sportskog centra "Čair".

hala ciar Još 6 reflektora za večeras; foto: Sportski centar Čair

Utakmica je zbog kvara na rasveti prekinuta nakon 2 minuta i 6 sekundi pri rezultatu 6:3 za Belgiju i biće nastavljena od tog trenutka. Problem nije bio u "Čairu", kažu u Sportskom centru.

Kvar je bio na Elektromreži. Nakon stabilnog napajanja Čair je u dva navrata probao da vrati kompletno napajanje rasvete. Nakon resetovanja celog sistema i ostanka hale bez kompletnog napajanja u toku noći koje je obavila ED Niš, sistem je resetovan i trenutno je napajanje stabilno. Postavljeno je u toku noći još 6 reflektora po sredini. Agregat radi i ukoliko dođe do prekida, moći će da se koristi - kažu u SC "Čair".

Sportski centar „Čair“ je dodao da je "uzrok prekida u snabdevanju hale strujom kratkotrajni pad napona na širem području grada".

Prelazak na napajanje iz agregata nije bilo moguće zbog bezbednosti učesnika i gledalaca, jer bi cela hala izvesno vreme ostala u potpunom mraku. Sistem osvetljenja u hali nije bio u kvaru jer u protivnom FIBA ne bi donela odluku o odlaganju utakmice za danas u 19.00 sati - dodaju iz "Čaira".

Posle više pokušaja da se košarkaški meč između Srbije i Belgije nastavi, odluka FIBA je da se meč odloži za 24 sata.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je na svom Instagram profilu u nedelju veče u kasnim satima objavila da je "krivac" kvar na dalekovodu.

Košarkaši Srbije utakmicom protiv Belgije u dvorani "Čair" u Nišu nastavljaju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Zbog kvara na dalekovodu košarkaška utakmica između Srbije i Belgije je prekinuta i biće nastavljena sutra u 19.00 sati - napisala je Sotirovski na Instagramu.

Iz ogranka Elektodistribucije Niš rekli su da je "situacija sa snabdevanjem električne energije grada Niša stabilna i ne očekuju se problemi u snabdevanju".

Ogranak Elektrodistribucija Niš je u stalnom kontaktu sa upravom hale Čair kako bi se večerašnja utakmica izmedju reprezentacija Srbije i Belgije odigrala u optimalnim uslovima i u najboljem redu - kažu iz organka.

Iz Košarkaškog saveza Srbije pozivaju navijače da podrže košarkaše i danas:

Sve ulaznice za večerašnji meč trećeg „prozora“ FIBA kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Srbije i Belgije u niškoj dvorani „Čair“, koji je zbog tehničkih problema odložen, važiće i u ponedeljak 4. jula 2022. godine, što je novi termin odigravanja ove utakmice. Navijači Srbije i ljubitelji košarke, sačuvajte ulaznice koje ste kupili za nedelju i dođite u ponedeljak u 19 sati da bodrimo našu reprezentaciju na putu do pobede! - kažu u Savezu.

Na pet odigranih utakmica do sada, tim Srbije ima tri pobede i dva poraza, a ova utakmica je od velike važnosti pred drugu fazu kvalifikacija jer se ostvareni rezultati prenose u novoformiranu grupu u kojoj će Srbija, Letonija i Belgija odmeriti snage sa timovima Grčke, Turske i Velike Britanije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • tutufruti

    16:39 // 4. 7. 2022.

    Sramota...

  • Des - pot

    15:50 // 4. 7. 2022.

    Poštovani komentatori, zaboravili smo nedavni slučaj sa istim tim agregatom, kada nije imao ko da ga popravi! Izgleda da su ga noćas skarabudžili!

  • Mili Vanili

    15:11 // 4. 7. 2022.

    Sreca u 19h je jos dan, i jos se vidi:)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: