Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:15, 15. 9. 2020.

| Sport

Iz Niša najveći broj pobednika sa prvog dela Sportskih igara mladih

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Rukometaši Mladost Niš
Zlatni niški rukometaši; foto RK Mladost

Da je Niš pun mladih talenata u različitim sportovima pokazale su Sportske igre mladih, čija se završnica u tri smene održava na Kopaoniku. Nakon prvog dela Niš je najuspešniji grad, jer ima pobednike u tri sporta - rukometu, tenisu i šahu. Jedna titula otišla je i u Aleksinac.

Ovog puta je državno finale takmičenja koje okuplja školarce punih sedam godina moralo da se održi u nešto izmenjenom obliku. Zbog epidemije nije bilo moguće održati turnire u svih 10 sportova odjednom, već su podeljeni u tri grupe.

Nakon prve smene i turnira u pet sportova, jedini grad iz koga dolazi tri šampiona je Niš, pošto su u državnom finalu slavili rukometaši Mladosti, u ženskoj konkurenciji u tenisu najbolja je bila Anja Stanković, dok je Velja Nedeljković pobednik u šahu u mlađoj konkurenciji.

Od gradova sa juga i Aleksinac ima čime da se pohvali, pošto je Anastasija Vojinović postala prvak u konkurenciji starijih šahistkinja.

Tradicionalno najveću pažnju privuklo je finale u igri između dve vatre, za koju organizatori Sportskih igara mladih kažu da je njihov zaštitni znak. Četvorostruki prvaci države - Atomski mravi iz Kuršumlije, ovog puta su morali da se zadovolje 2. mestom, pošto su ih u finalu savladali Kraljevi iz Kraljeva.

U finalu je zaigrala i mlada niška stonoteniserka Neda Vasić, koja je izgubila od Maše Boškovski iz Novog Sada.

Kao i prethodnih godina, svi pobednici bi trebalo da zaigraju oktobra na Velikom međunarodnom finalu u Splitu, ovog puta ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli. Sem Srba, tamo nastupaju i prvaci Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Inače, takmičenje će trajati do kraja septembra. Narednog vikenda na programu su turniri u malom fudbalu za dečake i devojčice, a poslednjeg vikenda septembra u odbojci, uličnoj košarci i odbojci na pesku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: