Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 10. 5. 2017.

| Sport

Iz džudo kluba Kinezis 9 šampiona centralne Srbije

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Niški džudisti ređaju uspehe na svim frontovima; foto: Wikimedia/Sport the library
Niški džudisti ređaju uspehe na svim frontovima; foto: Wikimedia/Sport the library

U sali niške Osnovne škole “Miroslav Antić” održano je Prvenstvo centralne Srbije u džudou, a seniori i seniorke Univerzitetskog džudo i sambo kluba Kinezis ostvarili su, kako kažu, uspeh koji će “verovatno ostati zabeležen u istoriji u ovom delu Srbije”, osvojivši 20 medalja, od čega 9 zlatnih.

Od 20 takmičara, koliko ih je predstavljalo niški klub, niko nije ostao bez medalje, a izgubili su samo 3 meča.  

Ovo takmičenje je bilo i kvalifikaciono za Prvenstvo Srbije, koje se održava u Vršcu krajem maja, a trener prvog tima niškog kluba Nemanja Stanković bio je veoma zadovoljan rezultatima svojih učenika.

Zadovoljan sam ostvarenim rezultatima i činjenicom da je svih 20 takmičara osvojilo medalje i time se kvalifikovalo za Prvenstvo Srbije. Očekujem da ćemo na Prvenstvu Srbije nastaviti sa postizanjem vrhunskih rezultata - rekao je Stanković.

Najmlađi takmičari Kinezisa ovog vikenda su se takmičili u Beogradu, na međunarodnom turniru Kup Dunava gde su, u konkurenciji od preko 450 takmičara, osvojili 5 medalja.

Takođe, dvojica džudista niškog kluba nastupilo je za kadetsku reprezentaciju Srbije na Evropskom kupu u Ploeštiju, ali nisu uspeli da ostvare zapaženije rezultate. Tako je Milja Krasojević pobedio u prvom kolu, ali ispao u sledećem, dok je Stefan Radović poražen na prvom stepeniku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Drzava

    15:29 // 10. 5. 2017.

    Kinezis jeste institucija I treba se hvaliti pa makar to bilo prvenstvo Centralne Srbije na kojem je uvestvovalo 52 takmicara... P.s SRAMOTA JE DA NE POSTOJI BAR 3 TAKVE INSTITUCIJE U REGIONU C.S ... Drzimo se parole da komsiji crkne krava

  • Oblak

    09:33 // 10. 5. 2017.

    reklamiramo se kao veliki klub, trošimo velike pare iz budžeta grada, a hvalimo se postignutim rezultatima sa takmičenja "Centralna Srbija". Nema Beograda, nema Vojvodine. Gde su tu međunarodni rezultati. Od velike i kvalitetne baze takmičara klub dovodi strance da bi zadržao kakvu takvu reputaciju u državi.

    • Mateja

      11:39 // 10. 5. 2017.

      Od pocetka godine 2 medalje na Evropskim kupovima (zlatna Ivezica u Dubrovniku i bronzana Dijane Stankovic u Sarajevu) i ukupno 10 medalja na 2 drzavna prvenstva - kadeti i juniori. Takav rezultat od srpskih klubova imaju samo Rekord i Crvena Zvezda.
      Novac Grada Nisa se ne raspipa, ulaze se u momke koji treniraju svaki dan, a cini manji deo prihoda kluba. Lakse je pljuvati nego raditi - jadno...

    • Nemanja

      12:46 // 10. 5. 2017.

      U kom to sportu Grad Nis ima ekipu koja je bila peta na zvanicnom Evropskom sampionatu za klubove, sto je Kinezis ostvario u decembru prosle godine?
      Ako je sramota reci da dominiramo u regionu, pitam iu cemu je Nis miljama ispred Kragujevca, Kraljeva, Cacka, Jagodine, Krusevca, itd (cela Srbija bez Bg-a i Vojvodine). I zasto to ne objaviti?
      Cekamo Vas komentar posle drzavnog prvenstva. Pozdrav

    • Ivana

      19:20 // 10. 5. 2017.

      Samo napred! Kamo srece da je vise ovakvih klubova da se mladi osnazuju i telesno i mentalno. Najlakse je pljuvati po tudjim uspesima. Umesto da hrabrimo ovu mladu poletnu decu!

    • Nemanja Stankovic

      21:57 // 28. 5. 2017.

      Gospodine, Vi koji se krijete iza Oblaka u kome je vasa seda glava,
      Evo da se izreklamiramo koliko smo veliki klub - Kinezis danas drugi u generalnom plasmanu na seniorskom Prvenstvu Srbije (muskarci).
      Pozdrav

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: