Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 31. 12. 2020.

| Sport

Izabrani najbolji sportisti i klubovi u Leskovcu, Vlasotincu i Medveđi

Autor:M. M. i Lj. F.Izvor:Južne vesti
nina stanisavljević
Nina opet najbolja sportistkinja Leskovca, foto: Bojana Antić

Kraj godine je vreme za sumiranje rezultata u godini na izmaku, a sportski savezi u Jablaničkom okrugu proglasili su najbolje klubove i pojedince. Najbolji sportisti Leskovca su plivačica Nina Stanisavljević i paraolimpijski biciklista Milan Petrović, dok su nagrade za najbolje sportiste Vlasotinca otišle u ruke rukometašice Martine Milošević i dizača tegova Veljka Pešića. Priznanje sportista godine u Medveđi pripalo je fudbaleru Stefanu Raičeviću.

Sedmi put zarednom Leskovački savez sportova dodelio je nagrade najboljim sportistima, a na svečanosti u Narodnom pozorištu je dodeljen i veliki broj priznanja pojedincima iz različitih sportova.

Za sportistikinju godine proglašena je Nina Stanisavljević, višestuki prvak države u nekoliko disciplina, koja je sa državnih prvenstva Plivačkom klubu Dubočica donela je čak 21 zlatnu, 3 srebrne medalje, a ispunila je i B olimpijsku normu za Igre u Tokiju.

U muškoj konkurenciji, priznanje najboljeg sportiste grada otišlo je u ruke paraolimpijcu u biciklizmu Milanu Petroviću koji se već plasirao na Olimpijske igre.

Trener godine u izboru Leskovačkog saveza sportova je Ljubomir Raković, trener Atletskog kluba Dubočica, dok je priznanje za najbolji sportski kolektiv, baš kao i prethodne godine, pripalo Rukometnom klubu Dubočica 54, čiji rukometaši i ove godine igraju zapaženu ulogu u Arkus Supeligi.

Sportski radnici godine su Dejan Janković takođe iz Rukometnog kluba i Dejan Savić, predsednik Gradskog fudbalskog kluba Dubočica.

Nagrade mladim nadama su podeljene velikom broju mladih sportista, među kojima su rukometaši, atletičari, teniseri, plivači, gimnastičari i bokseri.

Za dugogodišnji rad u sportu dodeljena su i specijalna priznanja koji su dobili Miomir Petrović, predsednik Opštinskog rukometnog saveza Leskovac, Milovan Glušac iz Gradskog fudbalskog saveza, kao i osnivač i predsednik Košarkaškog kluba Aktavis akademija.

Baš kao i prošle godine, specijalno priznanje za razvoj i promociju sporta dobio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.


Košarkaši najuspešniji kolektiv u Vlasotincu

Za sportistkinju godine u Vlasotincu proglašena je Martina Milošević, golman Ženskog rukometnog kluba Vlasotince sa kojim se trenutno takmiči u Prvoj ligi Istok, gde se nalaze na prvom mestu svoje grupe. Nagrada za najboljeg sportistu godine pripala je Veljku Pešiću, dizaču tegova.

Najuspešniji kolektiv među klubovima je Omladinski košarkaški klub Vlasotince. Oni su trenutno na prvom mestu Prve regionalne lige Istok i do kraja sezone će se boriti za ulazak u viši rang. vlasotince sportisti Najbolji sportisti Vlasotinca; foto: Agencija Publika

Priznanje trenera godine otišlo je u ruke Filipu Dojčinoviću iz Sportskog udruženja ALFA 016, dok je sportski radnik godine u izboru Sportskog saveza Vlasotince Jovica Jovanović iz Omladinskog rukometnog kluba.

Specijalno prinanje je dodeljeno Fudbalskom klubu Vlasina povodom proslave postojanje 100 godina kluba, a za izuzetan doprinos u razvoju sporta na teritoriji opštine Vlasotince plakete su dobili Sportsko rekreativni centar Vlasina i Skupština opštine Vlasotince.

Među sportskim nadama našli su mladi fudbaleri, košarkaši,fudbalerke, rukometaši, rukometašice ali i članovi Atletskog kluba.

Svi nagrađeni sportisti dobili su plakete i po 10.000 dinara.


Fudbaler Stefan Raičević najbolji sportista Medveđe u 2020. godini

Komisija za dodelu nagrada i priznanja Sportskog saveza odlučila je da ove godine dodeli posthumno priznanje za životno delo pokojnom Miloradu Simiću, koji je ceo svoj život posvetio fudbalu i treniranju mlađih generacija.

Za najuspešniju sportsku organizaciju proglašen je Fudbalski klub Gornja Jablanica, dok je priznanje sportista godine pripalo fudbaleru Stefanu Raičeviću.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: