Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:26, 23. 12. 2014.

| Sport

Izbor najboljeg sportiste: Miloš, Katarina ili Darko?

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
490x370-dobitnici-sportista-grada
Prošlogodišnji najbolji sportisti Niša; foto: Vanja Keser

Gimnastičar Miloš Paunović, strelac Katarina Biserčić i rukometaš Darko Đukić nalaze se u najužem izboru za nagradu “Sportista godine Niša” u izboru Sekcije sportskih novinara.

Predsednik Sekcije sportskih novinara Niša Dušan Jocić saopštio je imena sportista koje je odabrao žiri od 55 članova, koji, pored niških sportskih novinara, članova Sekcije sportskih novinara Niša, čine i svi dosadašnji dobitnici priznanja “Sportista godine Niša”.

U najužem izboru za najboljeg seniora je Miloš Paunović (Gimnastički klub Niš), koji je osvojio 14. mesto na Evropskom prvenstvu, a prvak je Srbije na krugovima i razboju. Druga mesta je zauzeo u višeboju, na parteru i na konju sa hvataljkama. Prvak je u višeboju na Kupu Srbije, a drugi u višeboju na Otvorenom prvenstvu Srbije. Na Svetskom kupu osvajao je 12, 15. i 17. mesto na spravama.
    
Katarina Biserčić (Streljački klub Niš 1881) član je reprezentacije Srbije koja je osvojila treće mesto u disciplini vazdušna puška na Svetskom prvenstvu u Španiji (pojedinačno 62. mesto u konkurenciji 130 takmičarki). Osvajala je prva mesta u ekipnoj konkurenciji na Prvenstvu Srbije u disciplinama trostav i ležeći MK puškom. Na Svetskom kupu u Americi zauzela je 18. mesto.
    
Darko Đukić (Rukometni klub Železničar) član je ekipe koja je osvojila trofej Kupa Srbije, a proglašen je za najboljeg igrača finalnog turnira Kupa Srbije. Postao je standardni seniorski reprezentativac.


U najužem izboru za najboljeg mladog sportistu su Sara Božić (Džudo klub Kinezis), Andrija Milovanović (Streljački klub Niš 1881) i Staša Gejo (PAEK Niš).

Sara Božić je osvojila dve srebrne medalje na prvenstvima Balkana za juniorke i seniorke u kategoriji do 57 kg. Pored toga, donela je i 4 medalje sa prvenstava Srbije u tri starosne kategorije. Učestvovala je na juniorskom Prvenstvu Evrope i evropskim kup takmičenjima.

Andrija Milovanović je bio četvrti u mešovitim parovima i peti u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu u disciplini vazdušna puška. Osvojio je deveto mesto na juniorskom Svetskom prvenstvu u Španiji (vazdušna puška), a 12. mesto na Evropskom prvenstvu. Državni je rekorder u gađanju vazdušnom puškom za juniore. Prvo mesto na Kupu Srbije, drugo na Prvenstvu Srbije.

Staša Gejo je druga na svetskoj i evropskoj rang-listi za mlade u generalnom plasmanu za 2014. godinu u discipline bolder. Pobednik je Balkanskog šampionata za seniore, šampion Srbije za seniore i juniore u sve tri discipline (bolder, lid i spid) na veštačkim stenama i prvak Srbije za seniore i juniore na prirodnim stenama.

Za nagradu “Najbolji sportski kolektiv” u najužem izboru su Rukometni klub Železničar, Streljački klub Niš 1881 i Gimnastički klub Niš.

Železničar je osvajač trofeja u Kupu Srbije, prvog nakon 15 godina. Učesnik je EHF kupa, a prošlu sezonu završio je kao peti klub u Srbiji.

Strelci su prvaci Srbije kod seniorki u dve discipline: MK puška 60 metaka ležeći i 3x20 metaka. Streljački klub Niš 1881 ima titule prvaka Srbije kod juniora u dve discipline: vazdušna puška i MK puška 60 metaka ležeći.

Muška seniorska ekipa Gimnastičkog kluba Niš je prva na Državnom prvenstvu, Kupu Srbije i Otvorenom prvenstvu Srbije, što je istorijski uspeh ovog kluba. Ženska juniorska ekipa prva na Prvenstvu Srbije, seniorke druge u Kupu i na Otvorenom prvenstvu Srbije. 


Priznanja će biti uručena na tradicionalnoj manifestaciji "Sportski bal" u sredu 24. decembra od 20 i 30 u restoranu "EI Bolji život".

Tom prilikom biće uručena i nagrada “Sportska ličnost Niša” košarkašu Crvene zvezde Stefanu Joviću, rođenom u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • realno

    17:50 // 24. 12. 2014.

    A mitar dugalic imao 3meca na svetsko....toliko o kik boksu

  • relno

    17:48 // 24. 12. 2014.

    Kako vas nije sramota.od koliko takmicara u drzavi gimnasticar odvsvaja medalju.znate gde je srpska gim u evropi i svetu..nigde

  • Z.DJ.

    15:02 // 24. 12. 2014.

    A gde je kik-bokser Mitar Dugalic.koji je vice sampion Evrope i Svetski juniorski prvak u kategoriji do 91.kg,za decka nema nista kao da nije iz Nisa,a znaju da se kite celnici tudjim perjem

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: