Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:28, 16. 10. 2018.

| Sport

Izbor najboljih sportista Niša biće 20. decembra

Autor:S. N.Izvor:Južne vesti
Staša gejo
Nišlijka je pretprošle godine bila proglašena za najboljeg mladog sportistu Niša, dok je prošle zavredila ovo priznanje u najjačoj konkurenciji; foto: Vanja Keser

Najbolji u niškom sportu 40. jubilarni put biće izabrani na tradicionalnom Sportskom balu koji će ove godine biti održan 20. decembra. Kao i dosad, u godini na izmaku biće birani najbolji sportista, mladi sportista i sportski kolektiv.

Ko će se naći u društvu dosadašnjih dobitnika nagrade "Najbolji sportista" Dragana Pantelića, Vesne Milošević, Lidije Mihajlović, Časlava Grubića, Slobodana Cobija Pavlovića, Marine Velimirović, Aleksandra Rakovića, Ivana Lapčevića, Zorana Trše Stankovića, Ljube Pavlovića i drugih, biće poznato krajem decembra.

Na Izbornoj skupštini Sekcije sportskih novinara, koja će 40. put birati najbolje u niškom sportu, poverenje na još dve godine na mestu predsednika dato je Dušanu Jociću.

Kao odgovorni organizatori jedne od najznačajnijih gradskih manifestacija, koju smo prethodnih godina, i po masovnosti, i po sadržaju programa, i po ekskluzivnosti specijalnih gostiju, podigli na izuzetno visok nivo, uvek razmišljamo tri koraka unapred. Tako smo utvrdili da je to jedini mogući datum kada će u Nišu moći da budu neki ljudi, bez čijeg je fizičkog prisustva održavanje ove manifestacije gotovo nezamislivo. Verujemo da to što će par klubova u vikendu nakon toga imati takmičarske obaveze, njima neće biti prepreka da te večeri budu deo "Sportskog bala" - kaže Jocić.

Proglašenje najboljih i dodeljivanje nagrada u kategorijama sportista godine, najuspešniji sportski kolektiv godine i najbolji mladi sportista godine, kao i sportski novinar godine, biće urpiličeno uz svečanu večeru. Ono što ovu manifestaciju čini jedinstvenom je sastav žirija, koji osim niških sportskih novinara čine i svi dosadašnji laureati prestižnog priznanja za najboljeg sportistu grada.

Tako veliki jubilej obavezuje nas da probamo, ako je to moguće, da još malo podignemo lestvicu u organizaciji. U ovom momentu ne želim da se razmećem obećanjima, ali pripremamo brojna iznenađenja, od muzičkih, do sportskih gostiju, uz neizbežan omaž svima onima koji su bili nagrađeni u prethodnih 39 godina i verujem da ćemo u narednih nekoliko nedelja izaći u javnost sa konkretnim informacijama - dodaje Jocić.

Kao i prethodnih 10 godina, proslava će biti u restoranu "Bolji život 2".

Podsetimo, prošle godine za najboljeg sportistu Niša izabrana je Staša Gejo, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš, za najbolji klub izabran je Džudo klub Kinezis, a najbolji mladi sportista je bio Andrija Petković, član Plivačkog kluba Sveti Nikola.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: