Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:26, 29. 12. 2020.

| Sport

Izbor sportiste Niša: Staša, Nemanja ili Dušan?

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Staša Gejo, Nemanja Milić, Dušan Đorđević
Staša Gejo, Nemanja Milić ili Dušan Đorđević? foto: JV, N. M. i Gimnastički klub Niš

U najužoj konkurenciji za najboljeg sportistu Niša u 2020. godini su Staša Gejo, članica PAEK Niš, džudista Kinezisa Nemanja Milić i Dušan Đorđević, takmičar Gimnastičkog kluba Niš. Tradicionalna manifestacija Izbor sportsite godine Niša, koja traje 42 godine, ove godine, zbog epidemiološke situacije, neće biti u vidu Sportskog bala već će nagrade najboljim sportistima, mladim sportistima i sportskim kolektivima biti dodeljene večeras od 21 sat u studiju i uz prenos na RTV Belle Amie.

Tradicija je tu da bi se poštovala, pa makar i u drugačijim okolnostima. I ove godine Niš će dobiti najbolje u sportu, a po izboru žirija koji, osim niških sportskih novinara, članova Sekcije, čine svi dosadašnji dobitnici priznanja „sportista godine Niša“.

U najužem izbotu za najboljeg sportistu Niša su Staša Gejo, Nemanja Milić i Dušan Đorđević.

Članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš Staša Gejo sa nedavnog Evropskog prvenstva vratila se sa srebrnom medaljom u olimpijskoj disciplini kombinacija i bronzanom u bolderu. Ove godine je osvojila bronzane medalje u bolderu na mastersima u Milanu i Gracu, kao i državnu titulu u brzinskom i težinskom penjanju. Bila je najbolja sportistkinja Niša za 2017. i 2018. godinu.

Nemanja Milić, takmičar Džudo kluba Kinezis, ove godine je osvojio titulu na Prvenstvu Srbije u kategoriji do 60 kilograma u konkurenciji seniora. Bio je učesnik evropskih prvenstava za seniore i mlađe seniore, evropskih kupova u Sofiji, Obervartu i Dubrovniku, odakle je doneo jednu srebrnu medalju.

Dušan Đorđević, član Gimnastičkog kluba Niš, osvojio je po dve zlatne medalje na parteru i preskoku, a po dve bronzane u višeboju i na krugovima na Prvenstvu Srbije i Apsolutnom prvenstvu Srbije. Na Svetskom kupu u Mađarskoj plasirao se u finale i zauzeo osmo mesto na parteru i preskoku.

Naisa, Josip Kolumbo i OK Niš ŽRK Naisa, STK Josip Kolumbo ili OK Niš?; foto: Rukometni savez Srbije/Josip Kolumbo/CEV

U konkurenciji sportskih kolektiva u najužoj konkurenciji su Ženski rukometni klub Naisa, Stonoteniski klub Josip Kolumbo i Odbojkaški klub Niš.

Naisa je polufinalista Čelendž kupa koji je u toj fazi i prekinut, kao i finalista Kupa Srbije. Nakon šest odigranih kola nove sezone niške rukometašice su na prvoj poziciji sa svim pobedama, a januara ih čeka duel osmine finala EHF kupa sa Malagom iz Španije.

Stonoteniski klub Josip Kolumbo je u osnovnom delu Superlige bio prvi sa 17 pobeda i jednim porazom, a u plej-ofu je porazom od Novog Sada, zauzeo drugo mesto na kraju sezone. Ovo je najveći uspeh ovog kluba u njegovoj istoriji.

Još jedan istorijski uspeh napravio je Odbojkaški klub Niš, koji je prošle sezone bio vicešampion Srbije čime je ostvario plasman u Kupu CEV gde je ove sezone stigao do četvrtfinala.

emilija zdravkovic, iva petrovic i veljko stanojevic Emilija Zdravković, Iva Petrović ili Veljko Stanojević?; foto: TAŽ/TK Asteriks/JV, Vanja Keser

Za najboljeg mladog sportistu Niša u najužoj konkurenciji su Emilija Zdravković iz Teniske akademije Živković, Iva Petrović, članica Tekvondo kluba Asteriks i Veljko Stanojević, rukometaš Železničara.

Sa 15 godina Emilija Zdravković je šampion Srbije u kategorji do 18 godina, kao i osvajačica Kupa Srbije. Ima medalje sa brojnih takmičenja, kao i ITF turnira u Nišu, Mostaru, na Zlatiboru u singu i u dublu. 14-godišnja Iva Petrović je prva u Evropi u konkurenciji kadeta. Prvakinja je Srbije u svojoj kategoriji i prva na svetskoj listi kadeta do 59 kilograma, a ima i brojne medalje na različitim međunarodnim turnirima. Veljko Stanojević, juniorski reprezentativac Srbije i prvotimac "Želje", ekipe koja je u 2020. godini, i u momentu prekida prvenstva zbog pandemije, i u tekućoj sezoni, na zimskoj pauzi, na drugom mestu u ARKUS ligi.

Jedino je, zasada, poznato ime dobitnika nagrade za najboljeg sportskog novinara Niša. Kolege su za najboljeg među sobom u ovoj godini izabrale Gorana Stankovića, autora emisija „Zona sporta“ i „Lokalni sportski idoli“ koje se emituju na televiziji Zona plus i člana redakcije Sport juga.

Tradicionalnog Sportskog bala neće biti zbog epidemiološke situacije, pa će, u skladu sa merama, dodela nagrada biti u utorak, 29. decembra od 21 sat u studiju i u prenosu RTV Belle Amie.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srdjan

    20:10 // 29. 12. 2020.

    Stasa Gejo naravno...

  • Ж0рафа

    16:03 // 29. 12. 2020.

    Све једни те исти се врте...

  • ...

    15:50 // 29. 12. 2020.

    Staša Gejo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: