Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:22, 21. 9. 2023.

| Sport

Izgled stadiona u Kuršumliji odrediće beograska firma za 3,3 miliona

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
teren kuršumlija
U planu gradnja novog stadiona; foto: Opština Kuršumlija

Za izradu projektne dokumentacije za izgradnju Sportsko-rekreativnog kompleksa i fudbalskog stadiona sa pratećim sadržajem lokalna samouprava u Kuršumliji izdvojiće 3.348.000 dinara, a posao je dobila beogradska firma sa sedištem na Paliluli Pro.19 koja je dala najnižu ponudu. Vrednost ugovora je za oko 15 hiljada veća od procenjene vrednosti nabavke koja je bila 3.333.333 dinara.

Ukupno pet firmi ili grupa ponuđača bilo je zainteresovano za posao izrade dokumentacije, među kojima je i firma Kapaprojekt koja je uradila projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju stadiona "Čair", a komisija je izabrala najpovoljniju ponudu sa najmanjom cenom.

Nakon sprovedenog pregleda i stručne ocene pristiglih ponuda, komisija je izabrala firmu “Pro.19” koja je u svemu ispunila kriterijume i sve uslove i zahteve za izbor. Plaćanje će se vršiti bez avansa i to prva rata 30% po izradi i predaji idejnog rešenja, 30% po izradi i predaji Projekta za građevinsku dozvolu i Studije o proceni uticaja na životnu sredinu ukoliko se pokaže da je njena izrada potrebna i ostatak u visini 40% po izradi i predaji projekta za izvođenje radova i pribavljanju saglasnosi MUP-a na tehničku dokumentaciju - kažu u kuršumlijskoj opštini.

Novi fudbalski stadion sa zalivnim sistemom i osvetljenjem, pratećim objektima, gradiće se na površini od 2,8 hektara, na mestu gde se i sada nalazi, a pored novog terena sa tribinama, svlačionicama, službenim prostorijama i atletskom stazom, biće izgrađen i Sportsko-rekreativni kompleks koji će imati i pomoćni fudbalski teren, kao i balon salu.

U lokalnoj samoupravi tvrde da će ta investicija unaprediti sportske aktivnosti i podstaći opstanak mladih u Kuršumliji, koja će se tako pridružiti drugim gradovima u Srbiji, kao što su Loznica, Zaječar i Leskovac u izgradnji novih sportskih stadiona.


U Kuršumliji se takmiče dva fudbalska kluba

U Kuršumliji trenutno postoji muški fudbalski klub Kosanica koji se ove godine takmiči u Prvenstvu Zone “Jug”, nalazi se u donjem delu tabele i trenutno nakon sedam odigranih kola zauzima 11. mesto sa 10 bodova.

Kosanica je osnovana 1928, od 1945. menja ime u Kaćuša do 1953. godine, kada ponovo vraća staro ime Kosanica.

Najveći uspeh taj klub je ostvario u sezoni 2003/04. kada su se plasirali u Drugu ligu tadašnje Srbije i Crne Gore, gde su se zadržali samo jednu sezonu.

Ženski fudbalski klub Kolibri takmiči se u Ženskoj razvojnoj ligi “Jug” i nakon četiri kola zauzima 5. mesto sa 6 bodova, a u poslednjem kolu fudbalerke iz Kuršumlije savladale su ekipu Ozren iz Sokobanje čak sa 18:0.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Berija

    19:41 // 23. 9. 2023.

    Misliš, odrediće MI6 !!!

  • saša

    12:11 // 21. 9. 2023.

    rekoste bez avansa, a sve tri rate treba da se uplate pre nego što mašine krenu ka kuršumliji, sve po podnošenju kojekakvih projekata, zahteva za dozvole...

  • Terzadžajakokeza

    11:54 // 21. 9. 2023.

    A ko će da igra na tom stadionu, ako će Kosanica ispasti u okružnu ligu i ako znamo da se broj stanovnika tamo naglo smanjuje? Jastrebac iz Blaca se najverovatnije gasi za godinu dve a ista sudbina čeka i Kosanicu, za koga onda pravimo stadione, dok nam ljudi masovno napustaju ta mesta tamo? Za vašu decu ili vaše džepove?

    • Berija

      19:43 // 23. 9. 2023.

      Za đepove OKG.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: