Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 11. 4. 2011.

| Sport

Izložen pehar "Salatara" u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

NIŠ - Pehar Dejvis kupa koji je naša muška teniska reprezentacija osvojila prošle godine izložen je u Galeriji Srbija do srede, 13. aprila.

Popularnu "Salataru" su Novak Đoković, Viktor Troicki, Janko Tipsarević i Nenad Zimonjić osvojili u finalu protiv Francuske u Beogradu. Ovaj pehar je već bio izložen u Pirotu, Beloj Palanci, Babušnici i Dimitrovgradu, a od danas do 13. aprila je u Nišu.

- Drago mi je što sam opet u Nišu, gde sam dolazio i kao igrač i kao selektor. Sve nacije od 1900. godine jure "Salataru", ja sam se trudio 17 i po godina da je osvojim. Kada sam bio na korak do toga, usledio je rat. Sada su ovi mladi teniseri ispravili to. Nadam se da će dugo ovaj pehar biti kod nas - rekao je Radmilo Armenulić, potpredsednik Teniskog saveza Srbije.

Ulaz u galeriju će biti besplatan, a u ponedeljak i u utorak biće otvorena od 10h do 20h. U sredu, 13. aprila Galerija je otvorena od 10h do 16h. Posetioci će moći da vide pehar i da se slikaju ispred njega, ali neće smeti da ga dodiruju.

- "Salatara" ovde ima funkciju i svrhu, a to je da podigne interesovanje za tenis među mladima. Dužni smo da nastavimo sa ovim rezultatima. Niš je bio rasadnik teniskih potencijala, a to treba opet da bude tako. Teniski savez je povećao broj fjučersa u Srbiji sa 10 na 18. A imaćemo i 9 juniorskih turnira. To je samo početak, imamo veliku društvenu obavezu. Vreme je da Natalija Kostić dobije društvo, a naš zadatak je da mladim talentima pomognemo. Obavezujemo se i da Dejvis kup ili Fed kup reprezentacija odigra mečeve u Nišu, kada se rekonstruiše hala "Čair" - rekao je Toplica Spasojević, predsednik Upravnog odbora TSS-a.

Nakon pauze, Niš će opet imati fjučers u muškoj konkurenciji, a biće pokrenut i kod teniserki, potvrđuju u Teniskom savezu Srbije.

- Niš će opet biti teniski centar jer će ove godine organizovati dva turnira iz kategorije fjučersa. Teniski savez Srbije, Teniski savez istočne Srbije i Teniska akademija Živković će zajedničkim snagama to organizovati. Prvi ženski fječers u Nišu organizovaće se juna, a muški septembra. Šteta što nismo gledali mečeve Dejvis kup reprezentacije u Nišu, ali hala nije bila odgovarajuća. Kada se završi rekonstrukcijaa hale "Čair", igraće se i ovde tenis - rekao je Miodrag Tomić, potpredsednik Teniskog saveza Srbije.

Dejvis kup je najpoznatije ekipno takmičenje muških teniskih reprezentacija, a igra se svake godine od 1900. godine. Srbija je prošle godine postala 13. zemlja koja je osvojila ovaj trofej.

"Salatara" je teška 18 kg, a pehar je dar osnivača Dejvis kupa Dvajta f. Dejvisa, predsednika američkog teniskog saveza. Dejvis je kao student na Harvardu 1899. organizovao prvi meč između harvardskih i britanskih igrača, što je poslužilo kao model za prvi susret SAD i Ujedinjenog Kraljevstva 1900. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: