Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:31, 28. 7. 2018.

| Sport

Između dva meča sa Makabijem, Radnički gostuje Crvenoj zvezdi

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Haskić Mrkić Radnički Gzira
Na šampiona države u 2. kolu Superlige; foto: Vanja Keser

Mada je pažnja publike uglavnom usmerena na evropski "boj" Radničkog, između dva susreta sa Makabijem iz Tel Aviva niški fudbalski klub očekuje još jedan važan duel, samo sada u okviru Superlige. Ekipa sa "Čaira" gostovaće Crvenoj zvezdi na stadionu "Rajko Mitić" u nedelju, 29. jula.

Nakon ubedljive partije koju je niški sastav prikazao u 1. kolu protiv Proletera, novajlije u Superligi, na red je došao mnogo teži protivnik – aktuelni šampion Srbije.

Sem crveno-belih, problem za Radnički može biti i umor fudbalera, s obzirom na to da imaju svega tri dana pauze nakon meča sa Makabijem. Ipak, svoju evropsku bitku vodi i klub iz prestonice, pa se očekuje da oba trenera "promešaju karte", kada je reč o startnoj postavi.

Koliko je iscrpljujuć za tim sa "Čaira" bio meč u Izraelu naglasio je i golman Radničkog Mladen Živković, koji je tamo imao dobru partiju.

Očekuje nas podjednako zahtevna utakmica protiv Crvene zvezde, koja je pokazala u poslednjoj utakmici sa Suduvom da je u značajnom usponu forme. Nemamo mnogo vremena da se oporavimo i pripremimo za meč, ali nam ne preostaje ništa drugo sem da zbijemo redove i iskoristimo sav preostali kapacitet kako bismo ostvarili pozitivan rezultat - rekao je Živković.

U odnosu na meč sa Makabijem, niški tim biće jači za Nikolu Aksentijevića, koji je odrađivao kartone u Ligi Evrope. U kvalitet Zvezde, čak i kada se radi o njenim rezervistima, desni bek niškog superligaša ne sumnja, ali kaže da će njegov tim pokušati da dobrim rezultatom dokaže da je tim koji juruiša na vrh tabele.

Znam da je ekipa umorna od naporne utakmice i puta, a ja ću pokušati da svežinom pomognem koliko je u mojoj moći. O kvalitetima Crvene zvezde ne treba trošiti reči. Oni su po meni ubedljivo najbolji tim u Srbiji i apsolutni su favoriti protiv svakog rivala, pa i protiv nas - priča Aksentijević.

Početak meča zakazan je za 19 sati, a najavljen je direktan prenos na kanalu Arena 1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Roki

    16:04 // 29. 7. 2018.

    Budimo realni.Zvezda je bolji tim,jos i gostujemo i tu nemamo sta da trazimo.Pobedice Nas sigurno.A sa Macabijem nemamo sta da se nadamo.Prema prikazanoj igri u Izraelu,mnogo su kvalitetniji od Nas i to je realno,iako im prvenstvo pocinje 28.Avgusta i imali jednu prijateljsku utakmicu.Ako bude 0-0,ili 0-1,odlicno ce biti.Ali ne treba kriviti igrace i trenera.Treba ici korak po korak ka uspehu.

  • Dare

    23:24 // 28. 7. 2018.

    Steta za izraelce, da je ostalo 1:0 i ne bi onog glupog penala mnogo veca euforija bi bila u gradu i trazila karta vise.

  • Tivat

    20:18 // 28. 7. 2018.

    Danas su"Novosti" objavile da ,ukoliko se kvalifikuju za naredno kolo kvalifikacija za Ligu Evrope,Radnicki i Spartak ce morati da igraju na stadionu Rajko Mitic!
    Vracamo se u realnost,san je kratko trajao i ispastamo nerad gradske vlasti!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: