Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:27, 18. 10. 2023.

| Sport

Izvesno povećanje budžeta za niški sport u izbornoj godini

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
lopta fudbal Niš
Posle tri godine više novca za sportske klubove?; foto: JV / Ljubica Jocić

Niški sport kao tema pomenut je na nedavnoj sednici Glavnog odbora SNS-a, saznaju Južne vesti. Nedugo zatim, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i većnik za sport Aleksandar Stojičić kažu da će se "truditi da povećaju direktna davanja, a da li će tako biti - znaće kada sve stave na papir". Poslednje tri godine, davanja za sport su smanjivana.

Kasnije nego prethodnih godina biće objavljen konkurs za sportske klubove, prema najavama većnika za sport Aleksandra Stojičića.

Očekuje nas konkurs koji bi trebalo da objavi Sportski savez Niša koji se odnosi na sledeću godinu.Sledeće godine nas očekuje isti intenzitet što se tiče ulaganja u infrastrukturu, imamo velike sportske kapitalne objekte i terene. U našoj strategiji je bitno da budžetska davanja za klubove budu veća. U planu je da budžet za sport bude veći, akcenat je na budžetskim davanjima. Prethodnih godina je sportska infrastruktura bila glavna, a sada su u fokusu direktna davanja klubovima, kako velikim sportskim sistemima tako i manjim klubovima - rekao je Stojičić.

Aleksandar Stojičić Većnik za sport Aleksandar Stojičić kaže da novac treba da bude uvećan; foto: Ljubica Jocić "To je samo nacrt i ne znači da će tako biti", istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je krajem prošle godine izjavila da je "Niš za sport izdvojio 789 miliona dinara" i da je ona "neko koga optužuju za propast niškog sporta i nosi se sa tim".

Trudićemo se da povećamo direktna davanja, a da li će tako biti, znaćemo kada sve stavimo na papir. Treba da vidimo šta hoćemo od grada, koliko će taj budžet biti razvojni. Ne bežim od toga da sportu treba više para, odnosno klubovima, ali je činjenica da se odluka da deo novca bude preusmeren na infrastrukturu daje dosta dobre efekte - rekla je Sotirovski.

Veću podršku Grada mogu da očekuju klubovi koji ne naplaćuju članarine, dodaje gradonačelnica, ali još se ne zna koliko će, ako bude uvećanja, biti u odnosu na prošlu godinu.

Razgovarali smo sa ljudima koji žele da dečica besplatno treniraju i to jeste javni interes. Da Grad pokrije za treninge, termine, trenere, a oni da ne naplaćuju dečici, odnosno njihovim roditeljima. Bila bih vrlo oprezna kada tvrdimo, da naša intencija jeste povećanje direktnih davanja, za koliko posto u odnosu na budžet za 2023. godinu, to ćemo videti, u zavisnosti kakvi će projektovani prihodi biti za 2024. godinu - dodaje Sotirovski.

Podsetimo, ove godine za direktna davanja sportskim klubovima iz budžeta Niša je izdvojeno 150 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran

    23:07 // 19. 10. 2023.

    Cirkus ljudi napravili od sporta u Nisu.
    Stanje katestrofalno,pare se slivaju direktno u privatne djepove.

  • sebični Pedro

    21:51 // 18. 10. 2023.

    Će lipsaja mogare dok vi odrešite kesu.

    • Zoki

      09:39 // 19. 10. 2023.

      Kesa nije njihova vec nasa - svih gradjana Nisa.
      Sport je na dnu, a tutubani koji su zalutali na celo Grada misle da ce direktnim povecanjem davanja klubovima kao magicnim stapicem vratiti unisteno.

  • Nišlija

    21:16 // 18. 10. 2023.

    Taktika - uništi pa diži iz pepela.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: