Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:22, 24. 2. 2022.

| Sport

Japanski fudbaler sa srpskim nadimkom Mića kaže da s ponosom nosi dres Radničkog

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti

Kada je došao u FK Radnički japanski fudbaler Riohei Mićibući je postao Mića, a to ime, koje nosi sa ponosom, ostalo mu je utisnuto i na dresu niškog kluba i učinilo ga prepoznatljivim. Za manje od godinu dana Niš je postao njegov dom, zavoleo je sarmu i ajvar, naučio je osnovne reči na srpskom, a želja mu je da postane još bolji fudbaler u zemlji u kojoj se, kako kaže, taj sport drugačije igra nego u Japanu.

Više od pola godine je prošlo otkako je 27-godišnji Mića došao iz Japana u Niš. Bivši trener Radničkog Nenad Lalatović ga je najavio kao veliko pojačanje za niški tim, a pored toga što je zavoleo grad, kaže da mu je postalo veoma drago i njegovo novo ime. 274264043_1102517957148629_7317841397568853574_n

Sviđa mi se Niš, zadovoljan sa životom ovde, kao i celim fudbalskim timom koji je veoma ljubazan prema meni. Svi me zovu Mića ili Mićo, a u Japanu su me zvali Mići. Veoma sam srećan zbog tog imena, to je jedno tipično srpsko ime koje svi znaju - kaže fudbaler Mića.

Iz zemlje, koja ima jedan od najuređenijih sistema u svetu, odlučio je da svoj put nastavi u Srbiji. Razlog je, kaže, što je karijeru želeo da nastavi na evropskom tlu, a ponuda je stigla od Radničkog.

Niš je totalno drugačiji od Japana, volim ovde hranu, sarmu i ajvar, šoping, restorane i sve ljude. Sve je dobro za mene, volim i park "Čair" i Tvrđavu, ti delovi grada mi se baš sviđaju - navodi niški Japanac.


"Voleo bih da teren bude bolji u Nišu"

Za fudbal koji se igra u Japanu kaže da je totalno drugačiji nego u Srbiji, a to se ogleda najviše u igračima. Ističe da su srpski fudbaleri moćniji na terenu i da imaju visinu, dok su Japanci brži i imaju bolju tehniku u igri.

Iz Japana mu nedostaje porodica, prijatelji i pas, a u Nišu bolji teren, na koji se nedavno žalio i fudbaler Partizana. 274273941_1550179728762012_1168935789939721235_n

Voleo bih da bude bolji teren ovde. Ali, volim navijače koji dolaze, volim atmosferu na ovom stadionu, veoma je dobra. Posebno volim navijače - kaže Mića.

Planira da ostane u Srbiji i napreduje kao fudbaler, a počeo je i da uči jezik u čemu mu pomaže ceo tim. Za sada zna da kaže "dobar dan", "hvala", a kroz osmeh navodi i "čekaj, čekaj".

Podsetimo, Lalatović je prošle godine rekao da će Japanac biti jedan od najboljih igrača u Superligi Srbije, a Mića navodi da želi da poboljša igru i postane još bolji.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • HERRERA

    10:44 // 26. 2. 2022.

    Sve pohvale na fudbalskom znanju.

  • VAR tehnolog

    21:53 // 25. 2. 2022.

    Sta oce ti Kinezi, nek si idu u njihov Japan !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: