Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:14, 7. 8. 2020.

Javna igrališta i tereni u Nišu - između vandalizma i neodržavanja

Sportski teren Niš leto 2020 foto južne vesti vanja keser11 Decenije neodržavanja vidljive na svakom koraku; foto: Vanja Keser

Popucala podloga iz koje izbija trava, zarđali i iskrivljeni golovi i koševi najčešća su slika sportskih terena u Nišu, iako je jedna od osnovnih obaveza lokalne samouprave u oblasti sporta da gradi i održava javne terene u naseljima. Tako za takozvani "Sprajt" teren u Romanijskoj ulici jedan Nišlija kaže da je možda jednom nešto urađeno za pola veka koliko tu živi.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • tako nam i treba

    08:48 // 7. 8. 2020.

    Nis je raspadnuti grad.Cega god su se takli ovi naprednjaci - unistili su.Opet ste ih glasali,da li se stidite,imate li grize savesti zbog toga?

  • Ouzo

    09:13 // 7. 8. 2020.

    Za nasu decu !

  • ђуран

    10:28 // 7. 8. 2020.

    Вандализам , неодржавање , недостатак !
    Хиперпродукција високо образованих кадрова .
    Шта ради градско министарство за спорт ?Питају ли се грађани ?!.

    • Djunta

      21:12 // 7. 8. 2020.

      Sistem je- ako nemam interes, briga me za posao koji mi je poveren ! Plata , mulecina i vozac su obezbedjeni !

  • Milan

    10:42 // 7. 8. 2020.

    A ko lomi koseve, golove i sprave za vezbanje, ko baca djubre, ko baca staklo na igralista da se deca ne bi igrala pod njihov prozor? 80 posto deca su debela, grbava i 2 zgiba ne mogu da urade jer po ceo dan vise na komp i tel i ne zanima ih igranje napolje a roditelji takvo ponasanje dozvoljavaju. I za koga da se renoviraju tereni? Jel normalno da na tereni vise od 70 posto su matorci a ne deca?

    • aaa

      21:56 // 7. 8. 2020.

      Hajde malo pod Vašim prozorom da lupaju dan i noć pa da vidim da li ćete biti toliko saosećajni posle godinu dana. Evo, ja Vam kažem iz ličnog iskustva: nećete, jer nemogućnost da noću spavate po svojoj potrebi već po milosti klinaca vodi u bolest. Grad je kriv jer su nekadašnje vlasti zbog koalicionih dogovora otvarali ta igrališta gde im nije mesto. Iz istih razloga su ona i danas tu.

  • aca

    10:20 // 7. 8. 2020.

    pa ne mrsi se brk na odrzavanje, nego na izgradnju.

  • Zvonimir

    15:01 // 7. 8. 2020.

    Činjenica je da moramo da menjamo naš mentalitet, jer ja zaista ne mogu da razumem da neko potpuno nov teren(Rovče i Duvanište) uništi iz čistog hira i obesti. Građanskom inicijativom će se napraviti ili renovirati neki tereni ali pitanje je kako očuvati te terene kasnije. Po meni treba svaki teren pokriti video nadzorom i svaki čin vandalizma strogo kazniti.

  • Dušan THC

    10:45 // 7. 8. 2020.

    Odličan i temeljan članak. Deca u mom naselju prinuđena su da se igraju na ulici zbog nedostatka bilo kakvog terena u blizini. Govorim o Mokranjčevoj.

  • Mladenko

    12:26 // 7. 8. 2020.

    Spavas li mirno vecnice za sport?!

    • Ouzo

      21:15 // 7. 8. 2020.

      Spava taj mirno. Nista ne radi i gleda gde da se dalje uvali,kad sutnu mu zastitnika Lambroza !

  • Luka Mitrovic

    11:00 // 7. 8. 2020.

    Samo po dzepu, taj koji isara zid, slomi kos ili bilo koje javno dobro da plati kaznu pet puta vecu od stete koju je nacinio.

    • ***

      18:19 // 7. 8. 2020.

      @Luka Mitrovic Ali ko da ih kazni po dzepu?To je problem,Deset puta zovem komunalnu za deponiju u dvoristu zgrade Vozdova 51 i 53,nedezinfikovano stepeniste,nemaju ulazi struju,pacovi izlaze iz podruma i niko ne dolazi da nas kazni,naredi da to sredimo,jer sami necemo.Predsednik zivi u ovoj zgradi - neka njega opomenu da to organizuje,posto se pravi lud.MOLIM JV DA DODJU U OVO SABLASNO DVORISTE.

    • penzionerka

      18:41 // 7. 8. 2020.

      Tog koga sara odvesti roditeljima u kucu,dati mu sprej u ruke pa neka se umetnicki izrazava u dnevnoj sobi po zidovima,a oni sto lome,njima dati macolu u ruke pa redom po kuci.

  • Mare

    11:05 // 7. 8. 2020.

    Sport je postao biznis.

  • paca62

    09:06 // 7. 8. 2020.

    teren u ul.maksim gorki je u dobrom stanju, ali su ga malo po malo bahati autobili okupirali.Resenje je jednostavno.PARKING SERVIS i 5-6 stubica.

    • gaga

      15:31 // 7. 8. 2020.

      primecujem da bahati auto parkiralisti zdusno brane kosarkaski teren.

  • Dejan Ristic

    12:39 // 7. 8. 2020.

    Zalosno je sto se te povrsine ne odrzavaju ali trava po napuklinama raste jer se tu niko ne igra cak i gde su golovi i kosevi dobri.
    Problemi i posledice drustvenih mreza ce se tek videti u decenijama koje dolaze.
    Kad sam ja bio mali, ponasanje na drustvenim mrezama se smatralo medicinskim poremecajem ponasanja a sad je kao normalno

  • penzionerka

    09:14 // 7. 8. 2020.

    I kako će onda da narede stanarima zgrada da očiste podrume,ne prave deponije oko zgrade,dezinfikuju liftove,stepeništa,čiste za kućnim ljubimcima? Verovali ili ne, da mi nekada dodje da i sama bacam djubre na ulicu,nego me sramota od svojih godina.

  • Mara

    09:26 // 7. 8. 2020.

    Čist vandalizam

  • Naissus

    20:39 // 7. 8. 2020.

    Ranije su bre policajci setali po ulicama, narocito oko sklola i vrtica. Bilo je i nocnih patrola. Logicno je da je vandalizam prisutan tamo gde se nista ne odrzava. Ali, organi reda su valjda placeni da to i budu. Ili su placeni samo da primaju platu i glasaju za Vucica??

  • Milos

    17:20 // 7. 8. 2020.

    Kada se nesto napravi potrebno je to odrzavati. Ali kako nemamo drzavu, a kamo li grad trosim reci samo. Sistem ne postoji, uzurpiran je raznoraznim sljamom iskljucivo za licne profite. Jad i beda gde zivimo a najgore gde ce nasa deca da rastu. Jel ovo za nasu decu?

  • SonjaSonja

    09:18 // 7. 8. 2020.

    Jako je mali broj upošljenih komunalnih policajaca i pretpostavljam da nemaju precizno definisana ovlašćenja pa zato nema ko u gradu da kaznjava one koji uništavaju,bacaju đubre i sl.Kada bi novčano kaznjavali ljude sigurno bi bilo drugačije a i gradska kasa bi bila bolja.

  • branislav

    19:12 // 7. 8. 2020.

    U svakoj marketing državi se bombastično otvara nešto što je stvarno potrebno ali bez onog ko bi se starao o investiciji a o parama za održavanje niko ne razmišlja.
    Najača multi kompanija VINCI u izgradnji najviše zaradi od osiguranja objekta u roku od 20 godina ali ona ima i obavezu da prati stanje i otkloni nedostatke.
    Ovde je još uvek na snazi brozovo samoupravljanje...partizanija......

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: