Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 5. 7. 2018.

| Sport

Jedna od najboljih domaćih stonoteniserki pojačala Josip Kolumbo

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Stoni tenis
U sledećoj sezoni plej-of, za par godina i titula; ilustracija: flickr/Vaillante Angers Tennis de Table Follow

Kako bi i u elitnom rangu, u koji se plasirao prošle sezone, bio ravnopravni takmac vojvođanskim klubovima, niški Stonoteniski klub Josip Kolumbo doveo je dva pojačanja. Jedno je poznata Monika Molnar, priča predsednik ovog kluba Dušan Popović, jedna od pet najboljih domaćih stonoteniserki, dok je druga perspektivna Ivana Vejnović.

Obe devojke studiraju u Nišu, rekao je Popović, a njihov dolazak značiće ne samo na takmičarskom planu, već i na treningu. Prošle sezone nastupale su za novosadsku Panoniju, ekipu koja je osnovni deo Superlige završila na 3. poziciji.

I ranijih godina smo ulazili u Superligu, međutim slab kvalitet je bio u odnosu na Vojvođanke, tako da smo bili primorani da se pojačamo. Mi smo sada definitivno odlučili da napravimo jedan iskorak za neku percepciju od jedno 4, 5 godina. Doveli smo Moniku Molnar, ona je reprezentativka koja je u prvih 5 u Srbiji i na evropskoj je rang listi i jednu od najperspektivnijih mladih takmičara Ivanu Vejnović - priča Popović.

Uz dva pojačanja, u timu Josipa Kolumba za narednu sezonu nalaziće se Olga Mijailović i Ivana Gržalja, koje su tu bile i prošle sezone, pa će njih četiri činiti tim. Takav sastav, smatra Popović, svrstava ih sigurno među najbolje četiri ekipe u Srbiji, što je ujedno i ambicija za sledeću sezonu.

U ovom trenutku smo sigurni u plej-of, prema kvalitetu njihovom i kvalitetu lige, sigurno smo među prve 4 ekipe. U ovom trenutku nama su ambicije veće, ali bi bilo prenaglašeno ako bismo u ovom trenutku išli na titulu prvaka, ali u naredne dve, tri godine sigurno - rekao je Popović.

Podsetimo, stonoteniserke niškog kluba tri kola pred kraj Prve lige osigurale su drugu poziciju za kraj i plasman u elitni rang. Ovaj uspeh dodatno dobija na značaju kada se uzme u obzir da će sledeće sezone biti jedina ekipa u Superligi južno od Beograda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Читам и чудим се

    18:28 // 5. 7. 2018.

    Докле више да наше улице, културне установе, спортски клубови и сл. носе оваква имена? Коме то одајемо почасти и кога величамо? Јосип Колумбо је био машинбравар из хрватске, комуниста, скојевац, један од седморице секретара СКОЈ-а! Нећу писати о њему, он је овде најмање битан. Говорим о појави. Навијам за нишки клуб, честитам на појачањима и желим пуно успеха у новој сезони.

  • slavko

    17:51 // 5. 7. 2018.

    Jedan je Duki Popovic!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: