Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 17. 6. 2019.

| Sport

"Jelašnička klisura je najveće penjalište u Srbiji, a njeno otkriće renesansa"

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Maze run skakanje u bazen
Ideja za trku proistekla iz želje da ljudi dobiju mogućnost da upražnjavaju njene lepote; foto: JV/Marko Radojković

Otkrivanje Jelašničke klisure članica beogradskog kluba Tribe Milica Tubin opisuje kao renesansu. Klub, koji svoju naklonost ka klisuri iskazuje svake godine organizujući trku Maze run, u domenu odnosa prema prirodi može se podvesti i pod "moderne hipike", kaže Tubin, a onima koji u Nišu požele da osnuju sličan klub poručuje da mogu računati na njih.

Jelašnička klisura je najveće sportsko penjalište u Srbiji, smatra Tubin koja često govori kako joj je ovo dom, zbog čega članovi kluba Tribe dolaze ovde po nekoliko desetina puta godišnje.

Pre 7 godina sam prvi put došla u Jelašnicu i oduševila sam se, zaljubila sam se, doživela sam renesansu. To je nešto što bi čovek trebalo da doživi, proživi i da joj se stalno vraća - navodi Tubin.

Milica Tubin Tribe "Pre 7 godina sam prvi put došla u Jelašnicu i oduševila se, zaljubila sam se"; foto: JV/Marko RadojkovićSvake godine broj takmičara na trci Maze drastično se uvećava, pa ih je tako ove godine bilo 650, a komentari kako trkača, tako i organizatora su da prepreke nikad nisu bile komplikovanije.

Ove godine smo im baš zamrsili račune, tako da smo pokušali da bazen iskoristimo maksimalno. Nije samo da uđete u bazen i preplivate, tu postoje gume kroz koje morate da prođete, pa da zaronite, pa da ponovo prođete, pa onda treba da se provučete kroz mrežu koja se nalazi na bazenu. I to je samo jedna prepreka, onda možete da zamislite kakav je dalji spektar prepreka - priča Tubin.

Sleklajn, longbord, parkur, samo su neke od aktivnosti kojima se bave avanturisti iz Beograda. Ovo nisu ekstremni sportovi, kaže Tubin, već outdoor. Oni vežbaju um i telo, izazivaju na pravi način i bude ono najlepše u ljudima. U Nišu nema kluba koji bi objedinio sve ove aktivnosti, ali Tubin kaže da su tu za entuzijaste koji bi ga oformili. Milica Tubin 15 minuta Maze run "Jednom se živi, zašto da ne probate?"; foto: JV/Marko Radojković

U krajnjoj liniji mogu da osnuju klub. Mi smo tu da im pomognemo, da ih uputimo. Mi smo raspoloženi da na bilo koji način oformimo zajednicu u Nišu ili bilo gde u Srbiji. Mi smo uvek tu da podržimo bilo kakav projekat, da ih uputimo, da informišemo, da organizujemo kurseve, da obučimo ljude, a onda i oni sami mogu da delaju - kaže Tubin.

O tome zašto se članovi kluba Tribe mogu okarakterisati kao moderni hipici, tome kako su ih prihvatili meštani Jelašnice, da li je dovoljno da neko ima samo avanturistički duh kako bi pošao u avanturu zvanu Maze ili je priprema neophodna, šta je sleklajn, a šta parkur, pogledajte u emisiji 15 minuta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: