Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:10, 13. 4. 2023.

| Sport

Još 100 dana do Evropskog prvenstva, hala i sale čekaju rekonstrukcije

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
800x600_kos-kosarka-u-nisu-cair-foto-jv-ljubica-jocic
Još 100 dana do Evropskog prvenstva; foto: Ljubica Jocić

Za tačno 100 dana u Nišu će početi Evropsko prvenstvo u košarci za juniore, a od priprema za događaj koji će okupiti reprezentacije iz 16 zemalja - raspisana i više puta je pomerana javna nabavka za rekonstrukciju sale Osnovne škole "Mika Antić" i takođe je najavljeno da će se sređivati glavno mesto događaja hala "Čair" i sala škole "Duško Radović".

Niš će od 22. do 30. jula ugostiti najbolje evropske košarkaše do 18 godina, a pripreme za ovaj važan sportski događaj, prema ranijim najavama, počele su krajem prošle godine, međutim tereni gde će se igrati mečevi i obavljati treninzi još nisu rekonstruisani.

OŠ Mika Antić "Mika Antić" čeka kraj tendera; foto: Stranka slobode i pravde Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj (KLER) je 23. februara pokrenula javnu nabavku za adaptaciju sale u školi "Mika Antić", a zbog dopuna informacija o nabavci, za koju nema navedene procenjene vrednosti, rokovi za ponuđače su tri puta pomerani. Poslednji datum, prema podacima Portala javnih nabavki, do kada se mogu javiti eventualni izvođači radova je 21. april u 12 sati.

Naručilac produžava rok za podnošenje ponuda, u skladu sa Zakonom i obimom i prirodom učinjenih izmena - piše u pozivu.

1280x0_Kup-Koraca-izvestaj-finansije-foto-ljubica-jocic Novac od Kupa Koraća i za rekonstrukciju hale i sale; foto: Ljubica Jocić Deo novca, kako je ranije najavila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, biće izdvojen od para koje su ostale nakon organizacije Kupa Radivoja Koraća.

Bićemo u obavezi, po nalogu KSS-a da halu "Čair" spremimo za Evropsko prvenstvo. Treba da se srede osvetljenje i parket jer je u trenutnom stanju nedovoljno dobar za naše mlade košarkaše koji dolaze iz 16 zemalja. Ulazimo u rekonstrukciju i sale škole "Mika Antić" - rekla je Sotirovski.

Radovi u hali "Čair" i u sali "Duško Radović" još nisu zvanično najavljeni, a kada će biti, još se ne zna. Poznati su samo sastavi četiri grupe u kojima su 16 zemalja učesnica.

Žreb za Evropsko prvenstvo u košarci Srbija je u grupi C; foto: FIBA Domaćin Srbija će igrati u C grupi sa Slovenijom, Finskom i Češkom. A grupu čine Francuska, Litvanija, Izrael i Švedska, u B grupi su Turska, Nemačka, Hrvatska i Poljska, dok D grupu čine Španija, Italija, Grčka i Danska.

Podsetimo, decembra 2021. godine Košarkaški savez Srbije je objavio da će Niš biti domaćin Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina.

"Niš je grad košarke" bez muških timova u najjačim seniorskim takmičenjima, dok se Ženski košarkaški klub Student nedavno vratio u elitni rang gde će igrati naredne sezone. Prošle, ove i naredne godine Niš i hala "Čair" bili su i biće domaćini Kupa Radivoja Koraća za košarkaše i Kupa "Milan Ciga Vasojević" za košarkašice.

Jula prošle godine Niš je bio domaćin seniorske košarkaške reprezentacije Srbije koja je izgubila od Belgije u hali "Čair". Meč se, osim po porazu, pamti i po tome što se igrao dva dana jer je prvog dana nestalo svetla u hali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alo

    20:40 // 13. 4. 2023.

    Teško od babe devojka trebalo je napraviti novu sportsku halu Niš 50 godina ima samo jednu halu!!!

    • Mali fudbal

      12:10 // 14. 4. 2023.

      Banana je bar dizao plastenici po skolska dvorista gde smo se igrali.Podigo branu od pesak oko halu kad se popravljala.Jos stoje ti dzaci sa pesak.

  • Mile voli disco

    14:12 // 13. 4. 2023.

    Lepo bi bilo da srede blatište i veštačko jezero pored parkinga Hale Čair,da se neko od juniora iz Evrope ne udavi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: