Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:29, 28. 10. 2011.

| Sport

Još 80 dana do Evropskog prvenstva

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
80 dana do rukometa

Tačno 80 dana do početka Evropskog prvenstva u rukometu ispred TC Kalča održana je promocija ženskog rukometa gde su učestvovale rukometašice Naise, Crvenog krsta i Niške Banje i učenice OŠ "Branko Miljković".

Evrpsko prvenstvo će biti odrćano od 15. do 29. januara 2012. u Srbiji, a u gradovima domaćinima je danas nastavljeno odbrojavanje do šampionata. U Nišu je na redu bila promocija ženskog rukometa koji u našem gradu ima visoku poziciju. Okupljene je pozdravlai nekadašnja reprezentaivka i osvajačica srebrne medalje na Olimpijadi u Moskvi 1980. godine Vesna Petrović Milošević, koja je sada direktor Naise.

- Svi smo srećni što su Srbija i grad Niš domaćini Evropskog prvenstva 2012. godine. Niš je rukometni grad, ima veliku tradiciju. Nadam se da će ovo Prvenstvo uticati da deca zavole rukomet i da se bave njime. Naisina škola rukometa već šest godina radi i očekujem od ovih malih princeza da budu velike rukometašice. One su veliko bogastvo i ponosim se njima - rekla je Vesna Milošević Petrović.

Polaznice Naisine škole su demonstrirale osnove rukometa, a za to vreme okupljeni su mogli da čuju priču o bogatoj istoriji jednog od najuspešnijih niških kluba, osvajača Čelendž Kupa, prvenstva i Kupa Srbije Naise.

Koliko je sport važan za zdrav razvoj dece potvrdila je i nekadašnja rukometašica Naise, sada trener omladinske škole i profesor na Fakultetu sporta Ivana Bojić.

- Iza uspeha Naise je dugogodišnji rad rukometnih stručnjaka, naučnika i profesora sa Fakulteta za sport. Svi zajedno pokušavamo da usavršimo teoriju sa praksom. Osim onog rezultatskog aspekta, za bavljenje sportom je važan zdravstveni aspekt. U rukometu su prisutna različita kretanja, pa će deca moći pravilnije da se razvijaju. Prvi cilj je to, a uz stručan kadar uspeh neće izostati - rekla je Ivana Bojić na promociji.

Na kraju su deca iz publike šutirala sedmerce golmanima prvih ekipa Naise, Crvenog krsta i Niške Banje, a organizatori su im kao nagradu dali karte za mečeve prvog kola Kupa nacija u hali Čair.

Sledeće okupljanje će biti održano 7. novembra, kada će učenici osnovnih škola šutirati sedmerce.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: