Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 30. 7. 2020.

| Sport

Još četiri pojačanja u Radničkom: stigli Kasalica, Šljivić, Petrović i Stojiljković

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Šljivic i Kasalica
Šljivić i Kasalica nakon potpisivanja ugovora; foto: FK Radnički

Iskusni polušpic, bivši igrač Crvene zvezde Filip Kasalica, fudbaler sredine terena Nenad Šljivić, zadnji vezni Todor Petrović i napadač Dušan Stojiljković potpisali su ugovore sa niškim Radničkim. Oni su se priključili ekipi Radoslava Bataka koja će u subotu, 1. avgusta početi novu sezonu u Superligi.

31-godišnji Filip Kasalica bio je član Crvene zvezde od 2012. do 2014. godine i odigrao 59 utakmica i postigao devet golova. Nastupao je za OFK Beograd, Slobodu iz Užica, Hajduk iz Kule, Ulsan iz Južne Koreje, hrvatsku Istru, kazahstanski Ordabasi, grčki Platanijas, Napredak i Rad. Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 11 mečeva i postigao jedan gol.

Jako sam srećan što sam došao u Radnički. Imam visoko mišljenje o ovom klubu i njegovoj organizaciji, a moje ambicije se poklapaju sa ambicijama Radničkog. Želim da se borim za vrh superligaške tabele i da pomognem klubu da se izbori za nastup u Evropi. Radnički ima svetlu tradiciju, u poslednjih nekoliko sezona igrao je odlično i beležio sjajne rezultate i smatram da ću svojim iskustvom pomoći ekipi da ostvari zacrtane ciljeve- rekao je Kasalica.

35-godišnji Nenad Šljivić je nastupao za Napredak, ruski Rostov, Jagodinu, kazahstanski Tobol, Spartak iz Subotice i malteški Balzan.

Imam ogromno iskustvo i spreman sam da ga uložim u uspehe Radničkog u narednoj sezoni. Ovaj klub izuzetno cenim, upoznat sam sa njegovim konstantnim rastom u poslednje četiri godine i drago mi je što ću biti deo ove priče. Neće mi biti teško da se uklopim, poznajem trenera i nekoliko saigrača i biću speman da se odmah stavim na raspolaganje - kazao je Šljivić.

25-godišnji Petrović je bio jedan od najboljih igrača Voždovca, za koji je od 2014. do 2018. godine odigrao 96 utakmica. Nastupao je još za Zemun, španski Kserez, ukrajinsku Vorsklu i hrvatski Inter. Njegov vršnjak Stojiljković dolazi iz podgoričke Budućnosti sa kojom je nedavno osvojio titulu prvaka Crne Gore. Osim za Budućnost, igrao je za Novi Sad, slovenačko Radomlje i Inđiju.

Radnički u subotu, 1. avgusta od 19:30 počinje borbu u Superligi, a prvi protivnik koji stiže na "Čair" je Metalac iz Gornjeg Milanovca. Utakmicu će, zbog epidemiološke situacije, igrati bez publike.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bata-ljuba,nislija

    12:55 // 31. 7. 2020.

    Podizanje kvaliteta u sportu

    -privatizacija sportskih kolektiva
    -ozivljavanje sportskih podmladaka
    -uspostavljanje kvalitetnih regionalnih liga
    -usko povezivanje sporta i reklamnih potencijala
    -afirmacija turizma preko sporta
    -eliminisanje politike i korupcije iz sporta
    -izgradnja hotelskih potencijala u N. banji i Nisu
    -povratak veterana u klubove kao trenera i funkcionera
    -konfor i si

  • bata-ljuba,nislija

    12:16 // 31. 7. 2020.

    Predlozio bih gospodinu Toncevu i gradskim vlastima da na klupi kao tim strucnjaka i menadzera postave Drdu,Stevanovica,Halilovica,Rajkovica.Bilo bi mi draze selektiranje mladih ,neafirmisanih igraca iz cele jugoistocne Srbije koji bi afirmaciju trazili u Radnickom bez kupovine isluzenih 35-godisnjaka iz drugih klubova.Radnicki je imao i Piksija,Pantelica,Cvetkovica,Cacija Nikolica,Simonovica,Driz

  • bata-ljuba,nislija

    12:06 // 31. 7. 2020.

    Ukoliko bi ove godine Radnicki lansirao u fudbalsku orbitu Stevanovica stopera,Mitrovica veznjaka,ili nekog Miloradovica,Kostica kao bonus igrace uz iskustvo Pantelica,Pejovica,Aksentijevica,Cirkovica,Gavrica,Subotica,Kojica,Ristica,ja bih bio prezadovoljan.Da stvorimo opet nekog Randjelovica,Cupica koji su u Olimpijakosu i da napunimo kasu za miran superligaski zivot.Voleo bih niske trenere na kl

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: