Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:09, 24. 11. 2021.

| Sport

Još jedan Piroćanac pored Karija Pešića u stručnom štabu košarkaške reprezentacije

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
kostić i marinović
Kostić (levo) i Marinović u stručnom štabu reprezentacije; foto: KSS

Selektor seniorske košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Kari Pešić oformio je svoj stručni štab, a njegova "produžena ruka", kako je rekao, biće takođe Piroćanac - 48-godišnji Oliver Kostić, nekadašnji igrač i trener košarkaša Pirota.

Kostić i Pešić sarađivali su i ranije u rimskoj Lotomatici, Dinamu iz Moskve, Bajernu i Crvenoj zvezdi, a nakon svoje samostalne trenerske karijere u Bajernu iz Minhena, vraća se saradnji sa zemljakom.

Opredelio sam se za ljude koje dobro znam, koji su već radili sa mnom i znaju kako radim. Da ne moram da treniram njih, već da budu pravi pomoćnici. Da pomažu oni meni, a ne ja njima. Tu je Oliver Kostić koji je dugo godina bio sa mnom. Ima iskustvo, zna šta ja hoću. On je moja produžena ruka koja može da objasni igračima šta je trener hteo da kaže, što je nervozan i što je radostan - rekao je Pešić.

pešić i kostić Dva Piroćanca u stručnom štabu; foto: KSS Kostić, koga Piroćanci poznaju pod nadimkom Lola, u svojoj karijeri je osim saradnje sa sadašnjim selektorom, radio kao pomoćnik u litvanskom Žalgirisu, nemačkim klubovima Leven Braunšvajnu i Miteldojčeru, a kao samostalni trener vodio je i bugarski Lukoil Akademik. Najviše uspeha u karijeri imao je kao prvi trener drugog tima Bajerna.

Pored Kostića, u stručnom štabu reprezentacije su i Marko Marinović, prof. Nenad Trunić i Marko Sekulić.

Svoje prve utakmice u kvalifikacijama sa Pešićem na klupi srpska reprezentacija igra 25. novembra protiv Letonije, dok se tri dana kasnije sastaje sa selekcijom Belgije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sn

    09:41 // 29. 11. 2021.

    Eto Vam matori piroćanac i kiti te se snjim posle poraza od belgije ,šta mu je sada smetalo u prvoj fotelja a šta sada SENILNOST:

  • HERRERA

    17:28 // 27. 11. 2021.

    Sve pohvale!!!

  • sn

    07:38 // 25. 11. 2021.

    Piroćanac piroćanca svuda vuče i pomaže.Oliver je kum njegovom sinu pa mora kumovska veza da proradi.Gde sada radi Oliver da li neko zna?Možda i bolje jer dokle više da u stručnom štabu budu neradnici poput Mute i Antonića,samo odakle opet tim menadžer Ilić kakav je on košarkaš bio?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: