Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 17. 2. 2019.

| Sport

Još jedan “večiti derbi” u "Čairu", za Tomića je Partizan favorit

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Milan Tomić Andrea Trinkijeri Kup Koraća
Vlasnik prvog nacionalnog trofeja u sezoni biće poznat večeras; foto: Vanja Keser

Bez iznenađenja kada je reč o pobedama protekao je čitav Kup Radivoja Koraća, pa su tako trenutno dva najbolje plasirana srpska kluba u ABA ligi i stigla do finala, koje se igra danas u hali "Čair", u Nišu. Iako je Crvena zvezda lider regionalnog šampionata, Partizan je mnogo sigurniji bio tokom Kupa, pa je trener crveno-belih Milan Tomić rekao da je njihov “večiti rival” favorit za osvajanje prvog nacionalnog trofeja u sezoni.

Poslednjih dana u medijima su se pojavile spekulacije da će finalni okršaj biti pomeren, jer se Crvena zvezda žalila da će imati manje vremena za odmor. Tim sa Malog Kalemegdana svoj meč je završio nešto pre 23 sata, odnosno 4 sata nakon crno-belih, ali odlaganja neće biti, pa će finale početi u 17 sati. Crvena-zvezda-Mega-polufinale-Kupa-Koraća-2019-Marko-Simonović-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser Zvezdu bodrio i nekadašnji kapiten i reprezentativac Srbije Marko Simonović; foto: Vanja Keser

I nakon pobede nad Megom Tomić se požalio na malo vremena za odmor, kao i na to da će morati dobro da se organizuju, kako bi se oporavili.

Protiv Partizana će biti totalno drugačiji meč od ovih koje smo igrali u četvrtfinalu i polufinalu. Biće mnogo lakše igrati protiv favorita, jer Partizan kako je odigrao ovaj turnir sigurno da je favorit u ovom trenutku, ali mi ćemo da ti sve od sebe da vratimo Kup, da Zvezda uzme taj Kup, da opet bude kod nas, jer Partizan je prošle godine to uradio - ispričao je Tomić.

Crvena-zvezda-Mega-10-polufinale-Kupa-Koraća-2019-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser U polufinalu najkorisniji u redovima crveno-belih bio je Stratos Perperoglou, a najefikasniji Bili Beron; foto: Vanja KeserZa razliku od lidera ABA lige, aktuelni vlasnik “Žućkove levice” nije se nimalo mučio u četvrtfinalu, dok je u polufinalu protiv FMP-a dobio meč prilično rutinski. Harizmatični strateg crno-belih Andrea Trinkijeri u više navrata je na pres konferenciji nasmejao novinare, te je na pitanje nakon polufinala koga očekuje u finalu odgovorio da “postoje pitanja koja treba ostaviti sa strane”, te da očekuje - Real Madrid.

Osvrnuo se Italijan i na "teže" teme, odnosno povredu Stefana Jankovića, koji je pao na lice tokom polufinalnog meča i nakon nekog vremena ustao okrvavljenih ustiju.

Išao je na sken i nema potres mozga, još je u bolnici, ali to su dobre vesti - rekao je Trinkijeri.

Partizan-FMP-polufinale-Kupa-Koraća-2019-foto-Juzne-vesti-Vanja-Keser Najbolji u crno-belom dresu bio centar iz Australije Džok Landale; foto: Vanja KeserTreću godinu zaredom Nišlije će imati priliku da gledaju “večiti derbi” u finalu Kupa. U ovakvim situacijama uvek u prvi plan izbija bezbednost, s obzirom na to da je pre dve godine finale obeležila baklja koja je doletela sa južne tribine i pogodila funkcionera Košarkaškog saveza Srbije Miodraga Radovića, a počinilac i dalje nije pronađen.

Prošle godine je pirotehnike bilo, ali je sve proteklo bez većih incidenata, a ove godine je do sada sve proteklo mirno. Nije bilo ubacivanja predmeta na teren, a ni pirotehnike, mada najveći izazov za sve one koji se brinu o bezbednosti tek sledi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    15:53 // 17. 2. 2019.

    Ma sve ce si bude:))

  • Bata Petrović

    14:03 // 17. 2. 2019.

    KO će sada biti pogođen bakljom?
    Ako na derbiju nema incident@ onda kao da I nije bio!!!!!
    Prijatelju Radovicu ovoga puta savetujem malo dalje od tribina.Visok je, videće lepo i iz zadnjih redova.
    DABOME.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: