Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 17. 6. 2022.

| Sport

Još nema odluke o novcu za sport u Nišu, većnik najavljuje za sledeću nedelju

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Pare i sport
Uskoro pare za niške klubove; foto: Aleksandar Kostić

Polako prolazi i šesti mesec 2022. godine, a sportski klubovi i udruženja u Nišu još nemaju ni podatke koliko kome sleduje iz budžeta Grada, niti su dobili novac. Većnik za sport Aleksandar Stojičić najavio je da će konačnu listu i podatke javnost i klubovi dobiti u toku sledeće nedelje.

Aleksandar Stojičić i Slobodan Ranđelović Većnik Aleksandar Stojičić (levo) najavljuje predlog Komsije za sledeću nedelju; foto: JV / Ljubica Jocić

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je krajem maja najavila da će u prvoj nedelji juna biti poznato koliko klubovi mogu da dobiju iz gradske kase, ali taj rok je prošao. Novi rok je dao većnik za sport.

Sve će biti objavljeno sledeće nedelje, između ponedeljka i petka - kratko je rekao Stojičić.

Ponavlja se prošla godina, sredstva iz budžeta Grada predviđena za sportske klubove, školski i rekreativni sport nisu raspoređena, ali za razliku od prošle godine, većina predstavnika klubova se ne buni javno. A ove sezone je sedam niških klubova ispalo iz svojih rangova, od čega šest je napustilo najjaču konkurenciju.

Pomoć države koja je stigla u finišu prošle godine malo je pomogla klubovima, ali loši rezultati kod dosta timova nisu izbegnuti. Ministar finansija Siniša Mali nedavno je najavio da će država verovatno ponovo pomoći svim klubovima.

Kao još jedno rešenje za problem finansiranja i funkcionisanje klubova u gradu, Dragana Sotirovski je predložila pravljenje sportskog društva, po ugledu na Kragujevac.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Don Kihot

    13:08 // 18. 6. 2022.

    Ne brinite, debakl večitog derbija je naljutio velikog šefa, koji je priznao grešku da je malo ulagao u sport na jugu i severu, tako da će sada da "poda" na malo veću kašičicu. Ne brinite većniče, stiže spasioc.

  • Gaga

    12:46 // 18. 6. 2022.

    Da sam gradski vecnok za sport,svakog Dana bi obrtao Telefone I "Visio"u Vladi da trazim pare.Kad'ima za"Zvezdu"I"Partizan",mora I za R.N.I lepi I dos

  • Misko

    11:08 // 18. 6. 2022.

    Ako se klubovi finansiraju iz budzeta, zasto onda deca placaju clanarinu? jer budzet znaci porez gradjana...tako da roditelji su time vec platili, zar ne?

    • Glup

      11:25 // 18. 6. 2022.

      Ne, jer kada 20 dece trenira sa clanarinom od 2k rsd dobijes 40k pod uslovom da plate svi. Plati salu i treneru das 15k? Da li mislis da je dovoljno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: