Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:53, 8. 4. 2019.

| Sport

Josip Kolumbo se plasirao u plej-of

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Josip Kolumbo stoni tenis
Po dve pobede Mijailović i Molnar Knežević; foto: Vanja Keser

Značila je niškim stonoteniserkama pobeda nad Vršcem u pretposlednjem kolu regularnog dela Superlige, ali mnogo više nego što su mislile. Crvena zvezda je na sveopšte iznenađenje savladala Panoniju, direktnog konkurenta Josipa Kolumba za doigravanje, zbog čega su Nišlijke definitivno obezbedile plasman u plej-of.

Sada je niški sastav četvrti, sa bodom više od Novosađanki, koje ga zbog međusobnog skora ne mogu prestići sve i da u poslednjem kolu pobede, a Josip Kolumbo izgubi. Ukoliko se ovakav scenario dogodi, ekipe će imati jednak broj bodova, ali su Nišlijke u Novom Sadu dobile dva meča, a Panonija u Nišu nijedan.

U 17. kolu, protiv Vršca, Josip Kolumbo izgubio je samo jedan meč i to tesno, pošto je Iva Radak savladala Ivanu Vejnović sa 3:2. To je bio drugi meč, a kako je Monika Molnar Knežević slavila u prvom, delovalo je kao da će Vrščanke možda i poremetiti račune niškog sastava.

Ipak, to se nije dogodilo, pošto je u sledećem meču ubedljiva bila Olga MIjailović, ali su usledila dva teška okršaja. Ipak, nakon borbe u 5 setova, upisale su po drugu pobedu Molnar Knežević i Mijailović, čime su osigurale trijumf svom timu.

U poslednjem kolu regularnog dela Superlige Josip Kolumbo će gostovati Vojvodini. Novosađanke su u dosadašnjih 17 kola pobedile samo jednom, ali to ne bi trebalo da opusti Nišlijke, s obzirom na to da je i Crvena zvezda do ovog kola imala samo jedan trijumf, a opet iznenadila petoplasiranu Panoniju.

Poslednje kolo na programu je sledećeg vikenda, a nakon njega kreće plej-of, u kome će Nišlijke kao četvrtoplasirane igrati najverovatnije protiv lidera Novog Sada. Polufinalni mečevi plej-ofa igraju se na dve dobijene utakmice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Промените назив клуба

    11:12 // 9. 4. 2019.

    више...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: