Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:27, 31. 5. 2016.

| Sport

Jovanović: Danska korak napred u karijeri

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Jovanovic-Meraklija.jpg
Sezonu u Radničkom pamtiće do kraja života; foto: FB profil Aleksandra Jovanovića

Doskorašnji čuvar mreže niškog Radničkog Aleksandar Jovanović naredne 4 godine braniće boje danskog Arhusa. On smatra da je napravio dobar korak u karijeri i još jednom naglasio da će mu nedavno završena sezona sa niškim klubom ostati u sećanju i da će mu se jednog dana vratiti.

Radničkom nije trebalo mnogo vremena po završetku sezone da zaradi na jednom od najboljih pojedinaca u najuspešnijoj sezoni u novijoj istoriji. Nakon mnogo godina, “Real sa Nišave” je prihodovao od prodaje igrača, a prvi golman niškog tima karijeru će nastaviti u Skandinaviji.

Jovanović, izdanak niške škole fudbala, proteklog vikenda obavezao se na četvorogodišnju vernost danskom Arhusu i smatra dobrim potezom što je na vreme rešio pitanje budućeg kluba, mada misli da je Radnički malo požurio sa realizacijom transfera.

Možda je moglo još malo da se sačeka, ali sam zadovoljan kako se sve završilo. Pregovori su počeli još februara, predočeno mi je šta u klubu očekuju od mene, tako da je lako došlo do dogovora. Jako je bitno što ću ceo pripremni period proći sa novim klubom - istakao je on.

(/slika2)

Ovog 24-godišnjeg Nišliju najviše je privuklo to što je danski superligaš već napravio planove za narednu sezonu i krenuo sa formiranjem igračkog kadra i stručnog štaba.

Dogovorili su saradnju sa trenerom prošlosezonkog prvaka Danske Midtjilandom, novi trener golmana je bio u AIK-u iz Švedske, a želja kluba je da sledeće sezone budu među prvih 6 ekipa u prvenstvu i domognu se plej-ofa. Možda Arhus nije toliko poznat klub na ovim prostorima, ali ono što su Radnički i Vojvodina u srpskom, to je on u danskom fudbalu - predstavio je novi klub Jovanović.


Nikada, nigde kao u Nišu

Popularni Acko je na svakom koraku pokazivao ljubav i privrženost klubu gde je napravio prve fudbalske korake, a siguran je da nigde neće osetiti ono što je ove sezone osetio u Nišu i na Čairu - da je fudbal više od igre.

Igrajući u Donjem Sremu i Radu osećao sam se kao mašina. Sve se svodilo na odrađivanje posla, nisu se pokazivale emocije. Povratkom u Niš osetio sam da sam se vratio kući i da klub i mene ne povezuju samo profesionalizam, već mnogo više od toga - kazao je on.

Fudbalski putevi ga ponovo vode van rodnog grada, a tretman koji je imao u rodnom gradu pamtiće zauvek.

Gde god da kreneš ljudi te prepoznaju, javljaju se, iznose pohvale na tvoj račun. Taj osećaj ništa ne može da nadomesti i siguran sam da ovo nije moj poslednji susret sa Radničkim - jednog dana ću se ponovo vratiti - poručio je Jovanović.

On je trenutno na priprema sa nacionalnom selekcijom Srbije, a nakon završetka reprezentativnog ciklusa krenuće put Danske na susret sa novim timom i saigračima. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Boka

    15:57 // 31. 5. 2016.

    Sve odoše kvalitetni mladi ljudi,nazalost

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: