Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 10. 2. 2013.

| Sport

Jovanovski izgubila od Čepelove u Nišu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
JOVANOVSKI-HANTUCHOVA-16-(1).jpg
Bojana Jovanovski

Slovačka teniska reprezentacija povela je sa 2:1 u susretu sa Srbijom u prvom kolu FED Kupa u hali Čair pošto je Jana Čepelova pobedila sa 2:1 (5:7, 7:5, 11:9) Bojanu Jovanovski.

Atmosfera u hali Čair je bila bolja nego prvog dana, a publika je koristila svaku priliku da pruži podršku Bojani koja je izašla na teren i drugog dana iako je muči povreda leđa. Oko 3.000 gledalaca uživalo je u dobrom tenisu, lepim i dugim poenima i preokretu devetnaestogodišnje Slovakinje.

Bojana je u prvom setu povela sa 3:1, ali je Čepelova osvojila naredna 3 gema uz dva brejka. Bojana je vratila brejk, potom je pri rezultatu 5:5 iskoristia prvu brejk loptu i osvojila je set.

Drugi set bolje je počela Čepelova, uzela je brejk odmah i povela sa 2:0. Jovanovski je odmah uzela gem na svoj servis i brejk, pa je usledila neizvesna i teška borba. Pri rezultatu 5:5 Čepelova je prvo osvojila brejk, a potom i svoj servis i tako izjednačila na 1:1 u meču.

Treći set je doneo najveću borbu i neizvesnosti. Bojana je opet povela, sada sa 2:0 i 4:2, ali je slovačka teniserka sa 3 gema preokrenula i povela sa 5:4. Čepelova je imala servis potom, ali je Bojana uzela brejk.

Usledila je velika borba, a pri rezultatu 10:9 za Čepelovu Bojana je prvo spasila 2 meč lopte, ali treću nije mogla da spasi.

- Dala sam sve od sebe, leđa me ubijaju. Nisam mogla da serviram 50 odsto, svaki servis me jako preseče i to je razlog što sam izgubila. Jako mi je žao što nisam uspela da donesem poen za Srbiju, ali i dalje imamo šansu da pobedimo – rekla je Jovanovski.

Povreda leđa Bojanu mnogo muči, a zbog toga je otkazala turnire u Dohi i Dubaiju.

- Pokušala sam da dam sve od sebe. Otkazala sam dva turnira, nema svrhe ići tamo. Hoću da saniram povredu, a trebaće mi bar 10 dana. Htela sam da dođem, da odigram i bio mi cilj da dam maksimum. Igranje u FED Kupu mi je bitnije i preče u odnosu na Dohu i Dubaji – dodala je Bojana.

U četvrtom duelu sastaće se Vesna Dolonc i Danijela Hantuhova.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Juznjak

    18:15 // 10. 2. 2013.

    Bravo Bojana!!!
    Pokazala si kako se igra za Srbiju, za razliku od Jelene i Ane !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: