Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:16, 17. 4. 2021.

| Sport

Jović: Sva deca treba da imaju uslove da se bave sportom

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Jovic
Jović i Rebrača u Nišu; foto: N. M.

Aktuelni reprezentativac Srbije u košarci Stefan Jović i bivši Željko Rebrača “skautirali” su mališane uzrasta od 7 do 10 godina u okviru Mozzartove besplatne škole košarke u “Šivari“. Jović, koji je rođeni Nišlija, prisetio se svojih početaka i rekao da bi svako dete trebalo da ima uslove da se bavi sportom.

Pedesetak prijavljenih dečaka i devojčica vredno će trenirati dva puta nedeljno narednih šest meseci, a prema rečima člana “orlova” iz Niša treba obezbediti uslove da svi mogu da se oprobaju u sportu.

Smatram da sva deca treba da imaju uslove da se bave sportom i ovo je jedan veliki projekat ka tom cilju. Nadam se da će naš grad u budućnosti upravo ovakvim akcijama dati nove reprezentativce naše zemlje - zaključio je reprezentativac Srbije i nekadašnji član Crvene zvezde, Bajerna i drugih klubova.

kosaraka Mališani će trenirati narednih 6 meseci; foto: N. M.Nekadašnji član Partizana, Panatinaikosa, Benetona, kao i NBA klubova Detroit Pistonsa, Atlanta Hoksa, te Los Anđeles Klipersa - Željko Rebrača, pomagao je mališanima i pokazivao im tehnike šuta, a onda je skrenuo pažnju roditeljima i preneo svoja iskustva sa početka karijere.

Ja sam krenuo da treniram sa 14 i po godina. Mnogo kasnije u odnosu na ove klince ovde. Svako dete uvek ima šansu da uspe i treba ga podržati u tome. Nemojte svoje ambicije prenositi na njih, već motivišite njihove želje i podržite ih u tome ka čemu streme. Vi ste oni koji su najbitniji u njihovom razvoju - poručio je Rebrača.

Projekat je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a škola u Nišu realizuje se u saradnji sa KK Marinos. Treninge će u ovom periodu voditi Nikola Bogdanović i Marko Milović.

Oni koji se najbolje pokažu tokom šest meseci biće nagrađeni odlaskom na kamp kod Miloša Teodosića (Teo 4).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    17:21 // 17. 4. 2021.

    Kad bi mogli alibi mobilni telefona

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: