Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:17, 8. 11. 2016.

| Sport

Jovica Cvetković: Rukomet u Nišu nije umro

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
Cvetković je u dva navrata bio trener Železničara; foto: Vanja Keser

Rukometna reprezentacija Srbije proteklog vikenda ponovo je igrala u Nišu, gradu u kome se ove sezone neće igrati muški rukomet zbog propasti Železničara. Selektor reprezentacije Jovica Cvetković ne želi da se pomiri sa činjenicom da je grad sa najboljom rukometnom publikom ostao bez ovog sporta.

Posle više od godinu dana rukometna reprezentacija Srbije se vratila u Niš i Čair, tamo gde pripada i gde je uz pomoć fanatičnog bodrenja navijača iznedrila velike pobede u prošlosti, ali i u grad u kojem se ove sezone muški klupski rukomet neće igrati ni u jednoj starosnoj kategoriji zbog finansijskog kraha nekada rukometnog giganta Železničara.

Iako je povratak reprezentacije u niški hram sportova bio neslavan zbog poraza od Belorusije, niška publika još jednom je pokazala koliko voli ovaj sport i Čair napunila do poslednjeg mesta.

Cvetković, koji je u svojoj trenerskoj karijeri od aprila do decembra 2012. godine predvodio “Želju” u dva navrata, a u prvom je spasao od ispadanja, dotakao se u najavi meča sa Belorusijom i aktuelne situacije u niškom klubu i naglasio "da ne želi da prihvati da je rukomet u Nišu umro".

Rukomet u Nišu nije umro, on je samo malo zamro. Niš ne sme da dozvoli da rukomet nestane, Niš je rukometni grad i niška publika najbolje razume rukomet. Zato smo mi u Nišu, jer uživamo u kontaktu sa ljudima koji dođu na tribine. U mom prvom mandatu od 2006. do 2009. godine smo uvek bili ovde i prosto smo se stopili sa publikom, čija nam je podrška pomogla da prebrodimo neke mnogo teške utakmice, poput one sa Češkom. Nema nigde takve publike - jasan je seletkor “orlova”.

Podsetimo, zbog suspenzije Rukometnog saveza Srbije “Želja” se ove godine neće takmičiti ni u jednom takmičenju, a naredne sezone krenuće od najnižeg ranga takmičenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bllackburn

    22:22 // 8. 11. 2016.

    Jovice,optimizam ti je bez pokrica.Zamro ili umro,on fakticki vise ne postoji,mozes da filozofiras koliko ti drago.Sada ste svi pametni,sto ne pomogoste Zelji kax je trebalo!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: