Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:42, 4. 6. 2020.

| Sport

Jug možda dobije još jednog predstavnika u KLS - Piroćanci spremni za viši rang

Autor:Ljubica Jocić, Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
kosarka, lopta, foto jv vanja keser
Piroćanci na korak od KLS-a; foto: JV / Vanja Keser

Pošto je čačanski Borac kao prvak Košarkaške lige Srbije osigurao mesto u regionalnoj ABA ligi, pa ne mora da igra i domaću ligu, sva je prilika da će njegovo mesto upotpuniti Pirot kao trećeplasirani tim Druge košarkaške lige, kažu u Košarkaškom savezu Srbije. Tu odluku treba da potvrdi i skupština KLS-a. Iz pirotskog kluba navode da su nezvanično prihvatili promociju, ali očekuju i zvaničnu potvrdu.

Pored kragujevačkog Radničkog i Sloge iz Kraljeva koji su kao prvi i drugi u Drugoj košarkaškoj ligi obezbedili plasman u najviši domaći rang, Košarkaški klub Pirot na dobroj je putu da naredne sezone igra Košarkašku ligu Srbije.

Jug Srbije bi tako, uz Napredak iz Aleksinca, imao dva predstavnika u ovom rangu, ali ovu odluku treba da verifikuje i skupština KLS-a.

Predsednik pirotskog kluba Dušan Dimitrijević ne želi da prejudicira odluku, ali kaže da su Piroćanci spremni za rang više.

Po propozicijama bi trebalo da budemo to mi. To je i dalje nezvanično. Mi smo nezvanično prihvatili što je dobro za razvoj košarke na jugu. Najave su dobre, mi smo dobro organizovan klub, ispunjavamo sve uslove, a ukoliko nešto bude bilo potrebno, uradićemo to dodatno. Nadamo se da će to sutra biti potvrđeno - kaže Dimitrijević.

Piroćanci su Drugu košarkašku ligu, koja je zaključena plasmanom koji je ostvaren do 15. marta i uvođenja vanrednog stanja, završili na trećem mestu sa 15 pobeda i 7 poraza. Imali su drugu najbolju odbranu u ligi, sa 1.693 primljena poena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: