Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:38, 3. 12. 2012.

| Sport

Jugoistok Srbije spreman za skijanje

Autor:B.G. i Z.M.Izvor:Južne vesti
Bor01.jpg
Crni Vrh, Bor

Sve skijaške staze jugoistočne Srbije spremno će dočekati predstojeću skijašku sezonu, a većina njih moći će da se koristi i za održavanje zvaničnih skijaških takmičenja u okviru Alpskog kupa Srbije. Izuzetak su jedino Bojanine Vode na Suvoj planini kod Niša.

Ovo je ukratko zaključak komisija Skijaškog saveza Srbije čiji je zadatak bio da izda zvanične potvrde (homolog) o upotrebljivosti staza za takmičenja i da ukaže na eventualne nedostatke.

Pošto će se u narednoj sezoni zbrajati bodovi za pojedinačni i ekipni plasman sa nacionalnih i regionalnih trka, čime se povećava uloga regiona u srpskom skijaškom sportu, u niškom Ski-klubu pojašnjavaju da će održavanje takmičenja biti dozvoljeno samo ako postoje ujednačeni uslovi na svim stazama, usklađeni s međunarodnim skijaškim pravilima.

U Ski klubu kažu da Komisija još nije saopštila svoju odluku, ali je gotovo izvesno da će u jugoistočnoj Srbiji dozvolu za održavanje trka iz Alpskog kupa dobiti 5 staza. stara planina Sunčana Dolina, Stara Planina

To su staze na Staroj Planini (Knjaževac), Crnom Vrhu (Bor), Rajkovu (Majdanpek), Kraljevici (Zaječar) i Besnoj Kobili (Vranje).

Nažalost, iako već godinama poseduje licence za sve starosne kategorije i gotovo sve alpske discipline, na Bojaninim Vodama ni ove godine neće biti skijanja.

- Nije saniran kvar na ski-liftu, a pokušaji Ski-kluba „Niš“ da o tome bar razgovara s nadležnima u Gradu Nišu nisu uspeli - kažu u Ski klubu.

Za razliku od Bojaninih Voda, staza na Basarskom Kamenu (Pirot) ima nov lift, snežne topove i tabač i radiće punom parom. Ali, na njoj nije moguće održavanje takmičenja za Alpski kup Srbije, jer ne postoji dovoljna visinska razlika.

Mali liftovi na Vlasinskom jezeru i Rtnju će raditi i ove godine, ali samo za "lokalne potrebe", prvenstveno za decu.

- Šansa Vlasine je u tome što će ovih dana u Surdulici biti formiran skijaški klub, od kojeg se očekuje da, zajedno s novim klubom iz Vladičinog Hana, bude generator inicijativa na ostvarivanju planova vezanih za skijanje pored Vlasinskog jezera (1.200 m), a posebno na Čemerniku (1.450) - kažu u niškom Ski klubu

I na Rtnju će raditi mali ski-lift, a klub „Medved 1936“ iz Boljevca bori se da se prokrči još jedan deo staze, koja bi tako postala dugačka 750 metara i bila atraktivnija.

Nema promena na Kukavici iznad Leskovca, na kojoj je nekad održano i prvenstvo Srbije za kategoriju dece do 14 godina.

Pre dve godine iskrčeno je rastinje i održana je trka za cicibane u okviru Alpskog kupa jugoistočne Srbije, ali sudbina ove staze, na koju se dolazi zaobilazno preko Vladičinog Hana, i dalje zavisi od toga da li će biti napravljena prečica od Leskovca.

Narednih dana Južne vesti će, u saradnji sa Ski klubom Niš, objaviti i detalje u vezi sa planiranim takmičenjima na skijalištima jugoistoka Srbije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milos

    19:54 // 3. 12. 2012.

    Sramota bojanine vode su tako blizu grada i imaju sve uslove i tako malo treba se ulozi ovo je veliki minus i bivsoj ai sadasnjoj vlasti grada

  • Juznjak

    15:50 // 3. 12. 2012.

    I tek sad pricaju o tome da nisu uspeli da osposobe zicaru !?
    Zasto?
    Trebali su da za vreme lete vise koriste medije i apeluju da se zicara osposobi !!!
    Sto se ne zalazu da JP Skijalista Srbije ne sagradi cetvorosed ?
    Sta bi sa povezivanjem Niske Banje i Bojaninih voda , gondolom ???

    • Tasha

      19:24 // 3. 12. 2012.

      Cetvorosed na Bojaninim Vodama? Ili nisam ukapirala sarkazam, ili malo realnosti molim.
      Sa druge strane, zalosno je da samo staze oko Nisa ne rade. Da li je moguce da smo toliko potonuli?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: