Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:53, 6. 3. 2022.

| Sport

Jugović odneo bodove iz Niša, Dubočica pružila jak otpor šampionu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
rukomet
Porazi timova sa juga; ilustracija; foto: Arkus liga

Nisu uspeli rukometaši niškog Železničara da dođu do prvih bodova u sezoni, pošto su 8. kolu plej-auta na domaćem terenu poraženi od ekipe Jugovića rezultatom 33:29 (17:14). Dostojan otpor višestrukom šampionu pružili su rukometaši Dubočice, ali je tim Vojvodine na kraju slavio sa 33:28 (16:13).

Važnu pobedu u borbi za opstanak zabeležili su rukometaši iz Kaća koji su od samog starta utakmice kontrolisali rezultat. U sali Osnovne škole ”Miroslav Antić” gosti su u 20. minutu imali čak 6 golova prednosti (14:8), ali su rukometaši Železničara do poluvremena uspeli da prepolove tu prednost (17:14).

Ipak, više od toga nisu mogli ni u drugom delu. U par navrata su stizali na minus 3, ali tim sa severa nije dozvolio da uhvate rezultatski priključak, te su pretpeli još jedan poraz (33:29).

Najbolji u timu Železničara bio je Nemanja Milutinović koji je 12 puta pogađao mrežu protivnika, a tim Miroslava Đorđevića sada se okreće četvrfinalu Kupa, gde će im u sredu, 9. marta, u Leskovcu biti protivnik tim Dubočice.

I Leskovčani su, baš kao i komšije iz Niša, doživeli poraz. Oni su u 5. kolu plej-ofa pružili jak otpor ekipi Vojvodine, koja je tek u samom finišu prelomila meč. Izabranici Saše Pejčića u jednom trenutku vodili su u ”Slanoj bari” 11:9, ali su rukometaši Vojvodine brzo odreagovali i do poluvremena već preokrenuli rezultat (16:13).

Domaća ekipa nije uspela da se odvoji, pa su uporni ”Vukovi” na 10 minuta pre kraja bili u zaostatku od samo jednog gola (26:25). Ipak tim Borisa Rojevića iskoristio je prisustvo na mladih igrača Dubočice na terenu, pa su ostali na maksimalnom učinku u doigravanju za šampionski tron (33:28).

Reprezentativac Jovica Nikolić bio je nerešiva enigma za odbranu Leskovčana, pošto je postigao 12 golova, dok je Dubočicu predvodio Atanasković koji je se 8 puta upisao u listu strelaca. Tim iz Leskovca trenutno zauzima 5. mesto tabele plej-ofa sa 4 osvojena boda, a nakon utakmice četvrfinala Kupa, u narednom kolu dočekaće ekipu Partizana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: