Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:51, 12. 6. 2022.

| Sport

Juniori Aktavis Akademije osvojili 7. mesto na turniru u Holandiji

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
286118470_520277009824969_9009315094328439406_n
Leskovčanima nedostajalo malo sreće za bolji plasman; foto: KK Aktavis Akademija

U konkurenciji 8 ekipa iz različitih evropskih država juniori leskovačke Aktavis Akademije na kraju turnira u holandskom gradu Groningen osvojili su 7. mesto. Ipak, u klubu zadovoljni su prikazanim na jakom turniru, a ističu i da je u pojedinim utakmicama nedostajalo malo sreće da se dođe do pobede i borbe za bolji plasman.

Timovi su bile podeljeni u dve grupe, a mladi Leskovčani su pobedom nad poljskim Katovicama rezultatom 68:60 započeli turnir. U popodnevnom delu programa od Aktavisa ubedljivo je bio bolji litvanski Žalgiris (80:64).

Odlučujići meč u grupi bio je protiv nemačkog Oldenburga. Leskovčani su na minut do kraja tog meča imali 4 poena prednosti, ali su Nemci sa dve trojke uspeli da dođu do preokreta i plasiraju se u polufinale, dok je ekipa Aktavisa morala u razigravanje za plasman od 5. do 8. mesta. 286011552_2950588985233192_6741284655203035744_n Juniori Aktavisa u meču za 7. mesto bili bolji od Katovica; foto: KK Aktavis Akademija

Nisu mogli Leskovčani da se izbore sa činjenicom da su izgubili šanse za visok plasman, pa je ekipa italijanskog Fortituda upisala ubedljivu pobedu rezultatom 74:49, a jedini srpski predstavnik morao da igra meč za 7. mesto.

Poslednje mesto Aktavis Akademija uspela je da izbegne i drugom pobedom nad ekipom Katovica, ali konačanim plasmanom i osvojenim 7. mestom zadovoljni su u klubu, odakle ističu da je ostao žal što nije pobeđena ekipa Oldenburga koja je kasnije i osvojila turnir.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nišlija

    16:47 // 12. 6. 2022.

    Razočaran sam da pišete o klubu iz Leskovca a o juniorima iz Niša koji su igrali najjače juniorsko takmičenje u zemlji nikad niste ni objavili.

    • kosarkas

      17:45 // 12. 6. 2022.

      Nišlija, znaš i sam da se ovaj portal zove Južne vesti, a ne Niške vesti. Sigurno bi pisali i o njima da odvedu mlade košarkaše negde na turnir u inostranstvu. Ovi mladi Leskovčani su jedini klub sa juga Srbije koji je otišo čak u Holandiju da bi odigrao turnir. Svaka čas portalu Južne vesti, jedini su koji je napisao nešto o ovom turniru. Nijedan drugi sajt ili televizi nije pisala o tome!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: