Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:31, 16. 4. 2019.

| Sport

Juniori Kinezisa najbolji na tradicionalnom džudo turniru u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
kineizs-1
Kinezis pokazao da ima najbolju juniorsku ekipu; foto: JK Kinezis

U konkurenciji 280 takmičara iz šest zemalja, takmičari Džudo kluba Kinezis iz Niša osvojili su 19 medalja na tradicionlanom džudo turniru za mlađe kategorije "Kinezis kup", čiji su bili domaćini. Muška juniorska ekipa Kinezisa bila je najuspešnija u svojoj kategoriji.

Ovaj turnir je poslednji bodovni za juniorsku reprezentaciju, a mladi takmičari Kinezisa pokazali su da imaju dosta potencijala i kvaliteta.

judo-kinezis Timski duh uvek krasio Kinezis; foto: JK Kinezis

Za titulu najuspešnije ekipe među juniorima najviše je zaslužno 10 boraca.

Zlatne medalje osvojili su Pavle Krsmanović (do 60 kg), Mirko Perišić (do 66 kg), Đorđe Stanojević (do 73 kg), Đorđe Panović (do 81 kg) i Mila Đorđević (do 63kg).

Druga mesta osvojili su Stefan Radovanović (do 73 kg), Vuk Aleksić (do 81 kg), Dušan Stanković (preko 100 kg) i Anica Delić (do 78 kg). Bronzana medalja pripala je Miliji Krasojeviću (do 73 kg).

U organizaciji turnira učestvovao je kompletan stručni štab Kinezisa, a jedan od trenera Nikola Milošević posebno ističe timski duh koji već godinama krasi ovaj niški klub.

Posebno smo ponosni na tu organizaciju i naš zajednički rad. Kada organizujemo nešto, funkcionišemo kao jedan. Prezadovoljni smo i rezultatima, od 7 kategorija, imamo čak 4 prva mesta što znači da je više od pola šampiona išlo iz Kinezisa. Pogotovo je vredan pažnje rezultat da smo imali dva klupska finala, u kategorijama do 73 i do 81 kg - kaže Milošević.

Pored rezultata u juniorskoj konkurenciji, borci iz Niša imali su uspehe i u pionirskoj kategoriji.

Tri zlatne medalje osvojili su Andrija Mladenović (do 46 kg), Obrad Petrović (do 55 kg) i Sava Veličković (do 66 kg), srebrne su pripale Ognjenu Krasojeviću (do 50 kg) i Ognjenu Petroviću (do 73 kg).

Bronzane medalje doneli su Uroš Mišić (do 34 kg), Mihajlo Stanojević (do 42 kg), Iva Mitrović (do 36 kg) i Jana Mitrović (do 36 kg).

Najuspešniji klub u konkurenciji mlađih dečaka bio je Volos iz Grčke, a u konkurenciji mlađih devojčica Žandarmerija iz Beograda. Pehari za najuspešnije klubove u konkureciji starijih pionira pripali su ekipi 13. maj iz Jagodine i Vinča iz Beograda.

Kod juniorki najbolju ekipu je imala Bačka iz Sombora.

Na ovom turniru učestvovale su ekipe iz Srbije, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: