Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:39, 20. 2. 2022.

| Sport

Juniorke Streljačkog kluba Niš 1881 najbolje u Srbiji

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
streljacki klub nis juniorke prve
Nišlijke najbolje; foto: Lidija Mihajlović, Streljački klub Niš 1881

U konkurenciji 190 takmičara iz 33 kluba u obe konkurencije, juniorke Streljačkog kluba Niš 1881 osvojile su prvo mesto na Prvenstvu Srbije u disciplini vazdušna puška, a iza sebe su ostavile takmičarke iz klubova "Dragan Jevtić Škepo" iz Gornjeg Milanovca i "Čika Mata" iz Kragujevca. Mlada Nišlijka Ljiljana Cvetković osvojila je drugo mesto u pojedinačnoj konkurenciji gde joj je zlato izmaklo za 0,1 poen.

streljacki klub nis Ekipa za ponos; foto: Lidija Mihajlović, Streljački klub Niš 1881

Da Niš ima naslednice Lidije Mihajlović, nekadašnje šampionke i olimpijke u streljaštvu, redovno pokazuje na državnim takmičenjima. Tako je bilo i ovog vikenda u Smederevu, gde je na Prvenstvu Srbije za juniore i juniorke ženska juniorska ekipa iz Niša "upucala" zlato.

Nišu ekipu činile su Ljiljana Cvetković, Lara Canić i Natalija Pavlović, a rezultatom 1.861,5 biće su ispred ekipa "Dragan Jevtić Škepo" iz Gornjeg Milanovca i "Čika Mata" iz Kragujevca.

U pojedinačnoj konkurenciji u finalu je bilo dosta uzbuđenja. Mlada Nišlijka Ljiljana Cvetković je vodila veliku borbu sa rekorderkom Teodorom Vukojević iz "Čika Mate" koja je u kvalifikacijama imala rezultat 633,0 i tako za sedam desetih delova krugova popravila vlastiti državni rekord osnovnog dela.

juniorke streljackog kluba nis Dobri rezultati; foto: Lidija Mihajlović, Streljački klub Niš 1881

Na kraju je Vukojevićeva došla do zlata postigavši samo za jedan deseti deo kruga bolji rezultat od Cvetkovićeve. Treća je bila Aleksandra Havran iz Jedinstva iz Stare Pazove.

Njihov trener Lidija Mihajlović kaže da je zadovoljna rezultatima mladih dama.

Ponosni smo na Ljilju koja je vodila pravi rat do poslednje dijabole. Takođe, ponosna sam i na ostale devojke, Ljiljana je imala 625,8 poena, Lara 617,1, a Natalija 618,6. Prvi put na takmičenju učestvovale su Sofija Radonjić i Elena Mijić koje su imale očekivane rezultate - rekla je Lidija Mihajlović.

U nedelju se nastavlja program, a Niš ima predstavnika Uroša Gajića u disciplini vazdušni pištolj.

Streljački klub Niš 1881 očekuje domaćinstvo Seniorskog prvenstva vazdušnim oružjem koje je 12. i 13. marta u novoj streljani.

druga pozicija ljiljana cvetkovic Ljiljana Cvetković na drugom mestu; foto: Lidija Mihajlović, Streljački klub Niš 1881

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: