Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:15, 1. 9. 2019.

| Sport

Južnjaci dominirali u večeri boksa na nišavskom keju

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
boks
Sinoć je Niš bio prestonica srpskog boksa; foto: Vanja Keser

Pred prepunim amfiteatrom na nišavskom keju ukrstilo je pesnice 10 boksera i 4 bokserki iz Srbije i Bosne i Hercegovine na manifestaciji Naissus boxing night. Među njima bilo je i nekoliko južnjaka iz Niša, Surdulice i Leskovca, koji su pored očekavanih simpatija i podrške publike, odneli i pobede.

publika Veliko interesovanje Nišlija za boks; foto: Vanja KeserNišlije su sinoć pod otvorenim nebom svedočili uzbudljivim borbama, kojima su sudili Andreja Janković, Miloš Danilović i Amela Melagi. Od 14 boksera i bokserki, njih petoro je bilo sa juga Srbije, od kojih su svi, sem Nišlijke Marije Živković bili dominantniji od svojih protivnika u ringu.

Uvodna borba između Bosanaca Filipa Džinića i Benjamina Skendera završila se prekidom u poslednjoj 4. rundi, kada je Skender popustio pod naletima Džinića. Nakon ove borbe, usledio je spektakl za Nišlije.

U plavom uglu bila je mlada nada niškog boksa, evropska vice šampionka Nina Stajković. U crvenom, mlada Marija Torlaković iz Bjeljine, jedna od najperspektivnijih mladih bokserki Bosne i Hercegovine.

Ipak Stajkovićeva je sa velikom lakoćom Torlakovićevoj iz runde u rundu zadavala serije udaraca. Iako je mogla da završi sa mečom i ranije, što su potvrđivali i usklici “završi je” koji su se prolamali iz njenog ugla, njoj kao da je prijalo da što duže “obigrava” pred niškom publikom. Nakon svake serije udaraca, Stajkovićeva je davala Torlakovićevoj predah, pa onda ponovo pesnicama na nju, sve do 4. runde koja je prekinuta pošto Torlakovićeva više nije mogla da izdrži.

Pobedu su odnela još dva reprezentativca Srbije - Nenad Momirski protiv Ranka Davidovića iz Prijedora i to već u drugoj rundi, kao i Saša Milovac protiv Slavoljuba Budeša. Za razliku od prvog meča, potonji - Milovac - Budeša - trajao je do kraja, ali se takođe završio pobedom srpskog reprezentativca preglasavanjem.

Pred publikom koja se stiskala na niškom keju, uz hip-hop instrumental ponovo je izašao južnjak. Reprezentativac Srbije u kategoriji do 81 kg iz Surdulice Nikola Stevanović, inače bokser niškog kluba Naissus. Stevanović je ukrstio pesnice sa Kenanom Penjićem. Žestoka borba završena je sudijskim preglasavanjem u Stevanovićevu korist.

marija živković Ikao nije pobedila, Živkovićeva se borila do kraja; foto: Vanja KeserJedini meč koji se završio porazom za južnjake bio je Sara Marjanović protiv Nišlijke Marije Živković.

Iako iskusniji bokser, Živkovićevu je brzo potrošila Marjanovićeva, kod koje se videla vatrena žejja da osvoji meč. Borba je trajala svih 6 rundi od po 2 minuta, ali je zasluženo sudijska odluka bila takva da Marjanovićeva dobije meč.

I poslednje dve borbe bile su u znaku juga Srbije. Žestoke nalete pesnicama Leskovčanina Darka Stankovića nije mogao da podnese Bojan Čestić iz Zvornika, pa je posle druge runde meč prekinut.

petar stošić Stošić za kraj odneo pobedu; foto: Vanja KeserPoslednja borba između još jednog reprezentativca iz Surdulice Petra Stošića i Jasmina Ramića bila je neizvesna do 3. runde. Stošić je dotad pokušao da “poljulja” protivnika levim krošeima, ali je Ramić odgovarao direktima. “Igranka” je prestala u 3. rundi kada je postalo jasno da je Surduličanin u prednosti, što su sudije i potvrdile na kraju poslednje runde.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: