Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 30. 8. 2019.

| Sport

Južnjaci iz Prve lige jure nove pobede

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
dinamo,-vranje,-foto-mt-jv
Za Vranjance ulaz besplatan; foto: M. T. / JV

U 6. kolu Prve lige pirotski Radnički dočekuje u subotu, 31. avgusta od 17 sati na stadionu kraj Nišave lidera na tabeli ekipu Trajala iz Kruševca, dok se istovremeno u Vranju Dinamo sastaje sa Zlatiborom.

Nakon pobede u Beogradu, Piroćanci u dobrom raspoloženju dočekuju poznatog protivnika sa kojim su se sastali na početku priprema. Poraz na tom meču samo dodatno motiviše, kaže trener Radničkog Marko Vidojević, koji dodaje da se ide na pobedu.

Skupili su najviše bodova, to nije slučajno. Imaju stabilnost u klubu, trener Lazarević je formirao grupu koja dobro funkcioniše. Nastojimo da podignemo igru na viši nivo, trebaće nam kako bi dobili sutra - kaže Vidojević.

Između 2 kola Piroćanci su odigrali pripremni meč sa niškim Carom Konstantinom (4:1), a trener je na tom meču pružio šansu igračima koji su imali manju minutažu.

Neki su to iskoristiili, neki manje. Bolje je da igraju utakmice nego da samo treniniraju, kada bude prostora nastavićemo sa tom praksom. Sastav je gotovo kompletiran, danas možda dobijemo jednog mladog igrača, uz igrače iz Gane i Kameruna koji su u međuvremenu došli, imamo sasvim korektan izbor - kaže trener.

U prvih 5 kola Radnički je sakupio 8 bodova, što je, objašnjava Vidojević, korektan saldo i solidan start za novajliju u ovom rangu takmičenja, ali ostaje žal, dodaje on, za prosutim bodovima protiv Zlatibora (1:1) na domaćem terenu.

Upravo sa ekipom iz Čajetine se sastaje vranjski Dinamo nakon 2 vezana poraza. Ekipa Zlatibora, uz jednu pobedu, ima 3 remija i zauzimaju 12. mesto na tabeli.

Predsednik kluba Dragan Antić kaže da, i pored problema sa povredama, ekipa ide na pobedu.

Imamo problema sa povredama, ali koga nema bez njega se mora i može. Nismo imali sreće na utakmicama koje smo izgubili. Minimum 7 bodova moramo da osvojimo u narednih 3 kola da bi se vratili na vrh tabele - kaže Antić.

O sutrašnjem protivniku nema puno informacija, ali je, kaže, ubeđen da osvajaju 3 boda.

Ekipa Zlatibora je totalna nepoznanica. Pozivamo navijače da dođu u što većem broju. Radnički ih je ispustio u Pirotu, ali je on prijatno iznenađenje i igra dobro. To je dobro za jug Srbije. Nadam se da će jedan od nas da se preseli u veći rang - kaže popularni Recko.

Početak susreta je zakazan za 17 sati, a ulaz je besplatan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: