Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:43, 27. 9. 2020.

| Sport

Južnjaci pobedama otvorili sezonu u KLS-u

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
KK Napredak 10; foto: JV-J. A
Pobeda Napredka u Lazarevcu i Pirota na domaćem terenu; ilustracija; foto: JV

Na najbolji mogući način otvorili su sezonu košarkaši Napretka i Pirota - Aleksinčani su u prvom kolu Košarkaške lige Srbije na gostovanju savladali Kolubaru iz Lazarevca (70:84), dok su Piroćanci u istorijskom meču, prvom u ovom takmičenju pobedili OKK Beograd rezutatom 83:74.

Posle 6 meseci nastavljena je Košarkaša liga Srbije, a od ove sezone jug ima 2 predstavnika, jer pored "starosedeoca" Napretka, ove sezone debituju i Piroćanci.

Da sezona za južnjake krene dobro, potrudile su se obe ekipe.

Aleksinčani su vodili gotovo čitavu utakmicu na gostovanju Kolubari u Lazarevcu, od početnih 5:4 za domaćina, gosti nisu ispuštali prednost i meč su završili dvocifrenom razlikom.

Fantastično su košarkaši Napretka šutirali za 3 poena (10/21) i sigurno šutirali slobodna bacanja (20/22), pa pobeda gotovo da nije dolazila u pitanje.

Predvodio ih je Đorđe Simeunović sa 27 poena i i ukupnim indeksom od 38 koji mu je doneo zvanje MVP-a 1. kola. Pored njega, sjajan je bio i Veljković sa 18 pena i 13 skokova, dok je dvocifren po broju poena bio i Raičević sa 12.

Istorijsku utakmicu i pobedu zabeležio je KK Pirot, na domaćem terenu poražena je ekipa OKK Beograda u meču koji je bio prvi za Piroćance u ovom rangu takmičenja.

Odlučila je 2 četvrtina koju je Pirot dobio sa 22:10, a kako je i trener gostiju Branislav Ratkovica priznao, presudan je bio i skok u napadu Piroćanaca.

U redovima Pirota najefikasniji je bio centar Borko Đorđević sa 16 poena, a dvocifreni su bili i Rašić, Đonlić i Vraneš.

U drugom kolu, narednog vikenda Napredak će na svom parketu ugostiti ekipu Zlatibora iz Čajetine, dok Piroćanci gostuju u Novom Pazaru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: