Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:44, 9. 4. 2019.

| Sport

KK Fer-plej se plasirao u Drugu ligu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Fer plej košarka
Za dve godine postojanja preskočili 3 ranga takmičenja; foto: Nemanja Stojković

Košarkaški klub Niš savladao je u pretposlednjem kolu Regionalne lige istok Moravu iz Vladičinog Hana, sebi osigurao 4. mesto, a gradskom rivalu Fer-pleju i definitivno plasman u Drugu ligu. Treći predstavnik Niša u ovom takmičenju Junior obezbedio je u ovom kolu opstanak u ligi.

Bilo je prilično izvesno da će Fer-plej protutnjati i kroz Prvu regionalnu ligu, a i najmanju sumnju otklonio je duel Niša i jedinog tima koji je potencijalno mogao da ugrozi lidersku poziciju Fer-pleja. Nanevši im tek četvrti poraz od početka prvenstva, košarkaši Niša savladali su na svom parketu ekipu iz Vladičinog Hana, rezultatom 86:76.

Kako Fer-plej sada ima bod više, ali i koš-razliku veću za 183 poena u odnosu na Moravu, poslednje kolo neće poremetiti ambicije niškog kluba, sve i da izgubi u poslednjem kolu od Dimitrovgrada.

Tako je ovaj klub za svega dve godine postojanja uspeo da stigne do jedinstvenog ranga takmičenja, u kome će se pridružiti niškom Konstantinu.

Podsetimo, Fer-plej je tokom poslednje 2 godine protutnjao prvo Letnjom ligom, potom takmičenje u Drugoj regionalnoj ligi završio bez poraza i sa koš-razlikom od +800. Tada, plan im je bio da budu stabilni drugoligaši, a makar jednu sezonu u jedinstvenom takmičenju obezbedili su već iz prvog pokušaja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: