Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

KK Napredak Aleksinac

  • KK Napredak 11; foto: JV-J. A

    Aleksinački Napredak večeras "pali motore"

    Prozivkom i prvim treningom u Hali sportova u Aleksincu košarkaši Napretka večeras u 18:30 počinju pripreme za novu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije. Trener Nebojša Raičević imaće na raspolaganju većinu igrača iz prošle sezone, ali i nekoliko novih lica.

    detaljnije
  • KK Napredak 14; foto: JV-J. A

    Košarkaši Napretka iz Aleksinca 17. avgusta počinju pripreme

    U sličnom sastavu kao prošle sezone, kada su ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba i plasirali se u Superligu, košarkaši aleksinačkog Napretka počeće 17. avgusta pripreme za novu sezonu koja bi trebalo da počne 26. septembra. Za sada, u klub su stigli plej Nikola Ćirković iz Vršca i centar Nemanja Kostić iz niškog Konstantina.

    detaljnije
  • kk napredak aleksinac, foto jv vanja keser

    Aleksinački Napredak i Pirot krajem septembra počinju nadmetanje u KLS-u

    Na Skupštini Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije predstavnici timova su se dogovorili o početku i kalendaru za početak nove sezone u KLS-u. Prvo kolo će, prema sadašnjem planu, biti igrano 26. septembra, a jug Srbije će imati dva predstavnika - Napredak iz Aleksinca i Pirot.

    detaljnije
  • kosarka

    Zvanično: Aleksinački Napredak bez Superlige

    Košarkaši aleksinačkog Napretka neće imati priliku da zaigraju sa najboljim srpskim timovima, jer je na sednici Predsedništva UK KLS većinom glasova doneta odluka da se otkaže Superliga i da Srbija nema prvaka ove godine u košarkaškom takmičenju. Aleksinčani su mesto u Superligi zavredili osvajanjem sedme pozicije u KLS-u, što je bio najveći uspeh u istoriji ovog kluba sa juga Srbije.

    detaljnije
  • postavljanje koseva hala aleksinac, foto opstina aleksinac

    Aleksinačka hala dobila koševe po FIBA standardima

    Košarkaši aleksinačkog Napretka, jedinog tima sa juga Srbije u Košarkaškoj ligi Srbije, naredne treninge i utakmice imaće sa novim košarkaškim konstrukcijama koje ispunjavaju standarde Svetske košarkaške federacije (FIBA).

    detaljnije
  • kosarka

    Vanredno stanje i korona virus prekinuli bajku aleksinačkog Napretka

    Najuspešniju sezonu u istoriji aleksinačkog Napretka prekinulo je vanredno stanje zbog pandemije korona virusa, igrači i stručni štab poštuju mere Vlade Srbije, kaže trener Nebojša Raičević, a vreme provode i u čekanju odluke da li će se i kada sezona nastaviti. Plasman u Superligu daleko je premašio cilj postavljen pred početak sezone, ali Raičević kaže da je ostvaren predanim radom i verovanjem u ekipu.

    (1) detaljnije
  • fk radnicki stadion, foto jv vanja keser

    Vanredno stanje prekinulo sportsku sezonu, još nepoznato da li će i kada će se nastaviti

    Zbog vanrednog stanja koje je stupilo na snagu u nedelju uveče, a tokom kog se zabranjuju odigravanje utakmica i održavanje treninga, klubovi sa juga Srbije u najvišim rangovima, koji su u finišu svojih sezona, raspustili su ekipe do daljeg jer još nije poznato da li će i kada takmičenja da se nastave. Neke klubove je ova prinudna pauza dočekala u borbi za najviši plasman i istorijskim sezonama.

    (2) detaljnije
  • kosarka

    Aleksinački Napredak je u Superligi

    U svojoj debitantskoj sezoni u Košarkaškoj ligi Srbije, aleksinački Napredak je uspeo da se popne i stepenik više - obezbedio je nastup u najjačem domaćem takmičenju Superligi. Zbog niza propuštenih prilika Aleksinčani su morali da čekaju poslednje kolo da osiguraju ovaj uspeh, a to su učinili dominantno, jer su rezultatom 92:66 savladali Kolubaru iz Lazarevca na svom parketu, ali bez svojih navijača.

    (2) detaljnije
  • kosarka

    Napredak o Superligi odlučuje u poslednjem kolu u praznoj aleksinačkoj hali

    U duelu sa direktnim rivalom Kolubarom za mesto u Superligi i istorijskom uspehu košarkaši aleksinačkog Napretka odlučiće u subotu, 14. marta u poslednjem kolu Košarkaške lige Srbije i to pred praznim tribinama Sportske hale nakon odluke KLS-a u cilju sprečavanja širenja korona virusa. Aleksinčanima i poraz može doneti prolaz među odabrane, ali zavisiće i od drugih rezultata.

    detaljnije
  • Dubočica Napredak

    Korona ostavlja puste tribine sportskih hala, na jugu najviše žale Napredak i Dubočica

    NBA i Evroliga su obustavljene, dok se na domaćim terenima igra, ali ulaz publici u hale neće biti moguć. Na jugu je, čini se, situacija najviše ražalostila aleksinački Napredak , pošto ih čeka meč sezone, pa su od parole “neka hala bude mala” stigli do toga da ostaju bez, kako kažu, jednog od najboljeg igrača - aleksinačke publike. Isto je i u redovima leskovačkog Rukometnog kluba Dubočica .

    (1) detaljnije
  • kk napredak

    Poraz Napretka u Vršcu, u poslednjem kolu KLS-a na sve ili ništa

    Ispustio je Napredak još jednu priliku da sebi osigura plasman u Superligu, pošto je u pretposlednjem kolu izgubio u Vršcu od istoimene ekipe, rezultatom 91:83. Tako će rasplet oko toga ko će na megdan ABAligašima morati da sačeka poslednje kolo Košarkaške lige Srbije.

    detaljnije
  • Napredak košarka KLS

    Aleksinački Napredak sa novom šansom za Superligu, u subotu igra u Vršcu

    Priliku da se približi plasmanu u Superligu i ostvari najveći uspeh u svojoj istoriji aleksinački Napredak ima u subotu, 7. marta kada u Vršcu igra protiv istoimene ekipe pretposlednje kolo Košarkaške lige Srbije. Napredak je trenutno osmi, na poziciji koja vodi u Superligu, a Vršac je na 12. mestu.

    detaljnije
  • kosarka

    Košarkaši Napretka izgubili, ali i dalje sa šansama za Superligu

    Do kraja Košarkaške lige Srbije ostala su još dva kola, a aleksinački Napredak je u 24. kolu izgubio u Pančevu od domaćeg Tamiša rezultatom 69:66 (18:17, 19:17, 14:11, 18:21). Aleksinčani su i dalje sa šansama da obezbede plasman u Superligu što bi bio najveći uspeh u istoriji kluba.

    detaljnije
  • kk napredak aleksinac, foto jv vanja keser

    Finiš KLS-a: Napredak protiv Tamiša juri Superligu

    Do kraja Košarkaške lige Srbije ostala su još tri kola, a košarkaši aleksinačkog Napretka sami odlučuju hoće li ostvariti najveći uspeh u istoriji i plasirati se u Superligu. U subotu, 29. februara aleksinački košarkaši igraju u Pančevu protiv pretposlednjeg Tamiša i pobeda bi ih približila plasmanu među najbolje srpske klubove.

    detaljnije
  • napredak, aleksinac, foto jv vanja keser

    Napredak opet poražen, ali i dalje sa šansama za Superligu

    Treći poraz u nizu košarkaši Napretka iz Aleksinca pretrpeli su u 23. kolu Košarkaške lige Srbije pošto su na svom terenu poraženi od Zlatibora sa Čajetine rezultatom 79:72. Do kraja KLS-a ostala su još tri kola, a matematički gledano Aleksinčanima trebaju dve pobede za plasman u Superligu.

    detaljnije
  • slavisa bogavac

    Napredak dočekuje Zlatibor i priželjkuje epilog meča u Čajetini

    Jednu od dve pobede neophodne da osigura plasman u Superligu KK Napredak imaće šanse da ostvari pred svojim navijačima u aleksinačkoj Sportskoj hali, a protiv petoplasiranog Zlatibora iz Čajetine. Utakmica je zakazana za utorak, 25. februar.

    detaljnije
  • Aleksandar Ilkić košarka Napredak Aleksinac

    Napredak primio "stotku" u Starim Banovcima, Ilkić briljirao

    Aleksinački Napredak je izgubio jedan od veoma bitnih mečeva za plasman u košarkašku Superligu i to "zahvaljujući" loše odigranom drugom poluvremenu. U Starim Banovcima domaći Dunav slavio je sa 100:88, a Napredak je mogao da se pohvali samo izdanjem svog Aleksandra Ilkića koji je ubacio 27 poena i imao indeks korisnosti 29.

    detaljnije
  • KK Napredak 10; foto: JV-J. A

    Napredak juri ulazak u Superligu - u petak igra sa Dunavom

    Do kraja Košarkaške lige Srbije ostalo je još pet kola, a da bi se plasirao u Supelrigu i tako napravio najveći uspeh u svojoj istoriji, aleksinački Napredak moraće da, prema trenutnoj situaciji, ostvari dve pobede. Prvu priliku imaće već u petak, 21. februara kada u Staroj Pazovi igra protiv Dunava iz Starih Banovaca.

    detaljnije
  • kosarka

    U punoj hali u Aleksincu Napredak izgubio od lidera

    Košarkaši aleksinačkog Napretka nisu uspeli da naprave iznenađenje i nanesu poraz lideru Košarkaške lige Srbije pošto su poraženi od čačanskog Borca rezultatom 70:87 (21:24, 12:22, 17:17, 20:24). Nakon 11. poraza Aleksinčani su ostali na osmoj poziciji, a već u petak, 21. februara igraju sa Dunavom u Staroj Pazovi.

    detaljnije
  • KK Napredak 2; foto: JV-J. A

    Aleksinački Napredak dočekuje lidera KLS-a i učesnika Kupa Koraća

    Nakon vikenda koji je pripao Kupu Radivoja Koraća u Nišu, ekipe iz Košarkaške lige Srbije nastavljaju takmičenje, a jedini predstavnik juga Srbije aleksinački Napredak u utorak, 18. februara dočekuje lidera i četvrtfinalistu nacionalnog Kupa Borac iz Čačka.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: