Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

KK Partizan

  • PARTIZAN ZVEZDA KUP KORACA 4 slavlje-6

    Zvezda počela da slavi, ali Partizan je odveo u produžetke i odbranio "Žućkovu levicu"

    17 sekundi pre kraja "večitog derbija" u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu, Crvena zvezda je imala prednost od 6 poena, a pojedini igrači na klupi već su počeli da slave. Ipak, u tih 17 sekundi crveno-beli su zaradili faul u napadu, pa u odbrani, Partizan je izjednačio, a onda u produžetku odbranio "Žućkovu levicu" i naneo treći uzastopni poraz u finalu "večitom rivalu". Na kraju 85:84 za Partizan.

    (5) detaljnije
  • CRVENA ZVEZDA - RADNICKI  KUP KORACA-10

    "Večiti derbi" večeras u finalu Kupa Koraća u Nišu

    Kao što su mnogi očekivali, za "Žućkovu levicu", trofej namenjen pobedniku Kupa Radivoja Koraća, večeras od 21 sat u niškoj hali "Čair" boriće se Crvena zvezda i branilac titule Partizan. Kapiten crno-belih Novica Veličković kaže "derbi kao derbi", a trener crveno-belih Dragan Šakota očekuje borbenu i lepu utakmicu.

    (7) detaljnije
  • FMp Partzan Kup Radivoja Koraća Ognjen Kuzmić Stefan Janković

    Kup Koraća: Partizan pobedio FMP, novi "večiti derbi" u finalu

    Lakše nego Crvena zvezda Megu, ali ne i bez muke Partizan je savladao FMP u utakmici u kojoj je tim iz Železnika "izgubio konce" u drugom poluvremenu. Uz dosta atraktivnih poteza, crno-beli su slavili sa 88:77 i zakazali novi "večiti derbi" u finalu Kupa koje je u nedelju, 16. februara u ali "Čair" u Nišu.

    (1) detaljnije
  • Partizan Borac četvrtfinale Kup Radivoja Koraća 2020 foto Južne vesti Vanja Keser

    Kup Koraća: Borac sveo Partizan na dva koša iz igre za celu četvrtinu, ali izgubio

    Najnapetiji duel četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća bio je poslednji. Čačanski Borac je sjajnim drugim poluvremenom saterao Partizan u ćošak, sveo ga na samo dva koša iz igre za čitavu treću četvrtinu, ali su Beograđani u poslednjem periodu ubacivali koševe sa poludistance u gotovo svakom napadu i tako slavili sa 87:79.

    (1) detaljnije
  • Andrea Trinkijeri

    Trinkijeri: Trofej je još važniji kada piše Korać na njemu [foto]

    Ne donosi osvajanje Kupa Radivoja Koraća ništa “opipljivo”, pa se često postavlja pitanje koliko je značajan. Ipak, trener tima koji je u “Čairu” osvojio “Žućkovu levicu” Andrea Trinkijeri, a kome je inače ovo prvenac na klupi Partizana, kaže da je trofej trofej, a ako “piše Korać na njemu, još je važniji”.

    (3) detaljnije
  • Nebojša Čović

    Čović o finalu Kupa: Brutalna krađa, neću čestitati na nečemu ukradenom

    Nakon teške i neizvesne finalne utakmice na Kupu Radivoja Koraća, koju je dobio Partizan sa dva poena razlike, niko iz Crvene zvezde nije preuzeo medalje, a svoju konferenciju za medije držali su u hotelu. Predsednik kluba Nebojša Čović rekao je da se u finalu događala brutalna i sistemska krađa na štetu njegovog tima, te da “nikada nije mogao da čestita nekome ko je nešto ukrao”, pa neće ni sada.

    (12) detaljnije
  • Regland Crvena zvezda Partizan Kup Koraća

    Triler u "Čairu", u poslednjim sekundama Partizan bio bolji i odbranio Kup

    Do poslednje sekunde trajale su nade i Crvene zvezde i Partizana, do poslednje sekunde nije se znalo gde će "Žućkova levica" ove godine. Potpuno ujednačeni, kako i dolikuje pravom derbiju, bila su dva tima tokom čitavog finala Kupa Radivoja Koraća. Ipak, za nijansu bolje se usred zaglušujuće buke koja je neprekidno vladala u hali "Čair" snašao crno-beli tim i slavio sa 76:74.

    (4) detaljnije
  • Milan Tomić Andrea Trinkijeri Kup Koraća

    Još jedan “večiti derbi” u "Čairu", za Tomića je Partizan favorit

    Bez iznenađenja kada je reč o pobedama protekao je čitav Kup Radivoja Koraća, pa su tako trenutno dva najbolje plasirana srpska kluba u ABA ligi i stigla do finala, koje se igra danas u hali "Čair", u Nišu. Iako je Crvena zvezda lider regionalnog šampionata, Partizan je mnogo sigurniji bio tokom Kupa, pa je trener crveno-belih Milan Tomić rekao da je njihov “večiti rival” favorit za osvajanje prvog nacionalnog trofeja u sezoni.

    (2) detaljnije
  • Partizan FMP Kup Koraća

    Partizan i dalje u igri za odbranu titule, savladan i FMP

    Iako su se oba tima borila, Partizan je rano uspostavljenu prednost održavao manje-više tokom celog meča i na kraju savladao FMP u polufinalu Kupa Radivoja Koraća rezultatom 83:71. Iako je imao glasnu podršku sa punih tribina "Čaira", ovog puta sve je proteklo bez pirotehnike i incidenata.

    (1) detaljnije
  • Crvena zvezda Dinamik Kup Koraća Dobrić

    Drugi dan košarkaškog Kupa u Nišu - igre za žal i ponos [foto]

    Oba četvrtfinalna duela drugog dana Kupa Radivoja Koraća stala su u izjavu trenera Dinamika Vladimira Đokića nakon poraza od Crvene zvezde, da “ostaju žal i ponos kako smo igrali”. Isto se može preneti i na drugi okršaj, koji je tekao po istom scenariju - Borac je vodio tokom celog meča, a na kraju favorizovana Mega preokrenula i slavila. Tako će se u današnjim polufinalima ponovo naći četiri ABAligaša sa ovih prostora.

    detaljnije
  • Sveti Đorđe Kup Koraća

    Najjači utisak prvog dana Kupa ostavili "bokseri" iz Žitišta [foto]

    Godinama nije bilo iznenađenja u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, a u istom ritmu protekao je i prvi dan ovogodišnjeg izdanja. Bez mnogo muke FMP i Partizan zakazali su međusobni okršaj u polufinalu, ali su verovatno najveći utisak ostavili “bokseri” - navijači Svetog Đorđa iz Žitišta. Hoće li biti drame na parketu “Čaira” u preostala dva četvrtfinala biće poznato danas, kada se od 17 i 19:30 sastaju Mega i Borac, odnosno Crvena zvezda i Dinamik.

    detaljnije
  • Kup Koraća 2018 hala Čair

    Od sutra u "Čairu" Kup Koraća, na otvaranju FMP i "senzacija" iz Žitišta

    Uoči početka borbe za prvi nacionalni trofej u sezoni, po običaju su u centru pažnje Crvena zvezda i Partizan, ali čini se da je "večito rivalstvo" ovog puta malo bacila u senku topla priča o senzaciji preliminarne faze takmičenja - plasmanu trećeligaša Svetog Đorđa iz Žitišta na Kup Radivoja Koraća. Borba za "Žućkovu levicu" u hali "Čair" počinje sutra, 14. februara, a njen novi vlasnik znaće se u nedelju, 17. februara.

    (2) detaljnije
  • kup koraca 2018

    Karte za Kup Koraća od petka, prvo kompleti u prodaji

    Prodaja kompleta karata za Kup Radivoja Koraća, koji će biti održan od 14. do 18. februara u niškoj hali "Čair", trebalo bi da počne samo šest dana pre starta takmičenja, nakon organizacionog sastanka o bezbednosti, kaže Uroš Parlić, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije. Cene kompleta 2.500 i 4.500 dinara.

    detaljnije
  • Student Partizan

    Student nastavio seriju poraza, u Nišu slavio i Partizan

    I dalje je Student bez pobede u Prvoj ligi, pošto je u 4. kolu izgubio na svom terenu od Partizana, sa 51:66 (11:23, 11:10, 16:11, 13:22). Niške košarkašice su u poodmakloj fazi meča uspele da nadoknade veliki zaostatak i izjednače, ali snage za potpuni preokret nisu imale.

    detaljnije
  • Kup koraća Gudžić Partizan Zlatibor

    Partizan pobedio uprkos odličnom poluvremenu Zlatibora

    Iako su tek sedmoplasirani tim u Košarkaškoj ligi Srbije, košarkaši Zlatibora iz Čajetine su odigrali odlično prvo poluvreme protiv Partizana u poslednjem meču četvrtfinala Kupa Radivoja Koraća. Ipak, u drugom čitavih osam minuta nisu postigli nijedan pogodak, pa su crno-beli slavili sa 67:54 (17:14, 15:16, 21:8, 14:16).

    (2) detaljnije
  • Kup Koraća

    Izvučen žreb za Kup Koraća - Zvezda i Partizan tek u finalu

    Već u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća drugoplasirana ekipa ABA lige 2 Borac, sastaće se sa najboljim timom prve jadranske lige Crvenom zvezdom. Voljom žreba, duel “večitih” biće moguć tek u finalu nacionalnog Kupa, koji će se od 15. do 18. februara igrati u Nišu.

    (5) detaljnije
  • košarkaši

    Prodaja karata za Kup Koraća počinje 6. februara

    Cene kompleta karata za Kup Radvoja Koraća, koji se igra u hali “Čair” od 15. do 18. februara, biće iste kao i prošle godine, odnosno 4.000 za parter i 2.000 za tribine, kako kažu u Regionalnom košarkaškom savezu istok, a moći će da se kupe od 6. februara.

    (1) detaljnije
  • UZKK Student

    Partizan prejak za “studentkinje”

    Iako se dobro držao na početku, Student nije dugo pružao otpor Partizanu, pa su tokom sredine utakmice u Beogradu domaće košarkašice napravile “zalihu” od 20 poena, što im je bilo i više nego dovoljno da mirno privedu meč kraju i pobede sa 86:76.

    detaljnije
  • Partizan

    Nepoznato gde su se zarazili Partizanovi košarkaši

    Rezultati analize pokazali su da su košarkaši Partizana zaraženi bakterijom salmonelom, rekli su u beogradskom klubu, zbog čega veliki broj njih nije mogao da nastupi na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Kada i kako su se otrovali, pokazaće naknadne analize.

    (2) detaljnije
  • Crvena zvezda pobedila Kup Koraća 2017

    “Žućkova levica” u rukama Zvezdinih košarkaša

    U prepunoj niškoj hali “Čair” košarkaši Crvene zvezde osvojili su Kup Radivoja Koraća, pobedivši Partizan sa 74:64. Kao i uvek, gromoglasnog navijanja obe strane nije manjkalo, ali nije ni pirotehnike, zbog koje je jedan gledalac ozbiljno povređen a utakmica bila nakratko prekinuta.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: