Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:44, 28. 9. 2018.

| Sport

KK Pirot kreće iz Lazarevca, cilj gornji deo tabele

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Piroćanci drastično promenili sastav
Piroćanci drastično promenili sastav; foto: KK Pirot

Košarkaši Pirota ulaze u novu sezonu Druge lige Srbije utakmicom sa Kolubarom u Lazarevcu, a kako kaže trener kluba Marko Spasić, cilj kluba je da ove sezone budu u gornjem delu tabele iako su drastično podmladili sastav.

U prvoj utakmici u subotu 29. septembra Piroćanci gostuju u Lazarevcu, a trener Spasić smatra da i pored mladog sastava sa kojim raspolaže, imaju razloga za optimizam, te će pokušati da se vrate sa 2 boda.

Lazarevačani su dobra ekipa, silno pojačana, doveli su 3 iskusna igrača, tako da su jedan od glavnih pretendenata za vrh tabele. Međutim, mi se nećemo povući nikome, tako da idemo na pobedu. Nadamo se da ćemo pobedom otvoriti novu sezonu - kaže Spasić.

On dodaje da je ekipa dosta promenjena u odnosu na prošlu sezonu, ali da to nije izgovor, već motiv da se novi momci i ekipa pokažu u dobrom svetlu.

Promenili smo 80 % ekipe, tako da smo imali malo vremena za uigravanje. Ipak, spremni smo za prvenstvo što smo dokazali poslednjim igrama na memorijalnom turniru gde smo u finalu tesno izgubili od bugarskog prvoligaša Jambol - smatra trener Piroćanaca.

Kaže da je zadovoljan trenutnom ekipom, ali da postoji mogućnost da se u toku sezone ekipa dodatno pojača.

Momci dobro rade, u dobroj formi smo. Samo 3 igrača iz prethodne sezone su ostala, ekipa je mlada, malo škripi u odbrani, ali ispravićemo, to je normalno za mlad tim. Idemo iz kolo u kolo, u zavisnosti od rostera drugih ekipa, zavisi će i naš plasman - objašnjava Spasić.

Prema njegovom mišljenju, ekipa će se boriti za plasman u gornji deo tabele, a kaže da i će i ostale ekipe sa juga, Zdravlje, Aleksinac i Konstantin imati dobre sezone i neće strahovati od ispadanja, dok za nišku ekipu dodaje da će se verovatno boriti za sam vrh.

Podsetimo, Konstantin ovu ligu počinje u subotu od 19:30 gostovanjem Slogi u Kraljevu. Početak sezone označiće duel aleksinačkog Napretka i Mladosti iz Smederevske Palanke danas od 18 sati, dok leskovačko Zdravlje u subotu od 20 sati dočekuje Planu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: