Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

KK Pirot

  • košarka ilustracija

    KLS: Napredak poražen u Novom Pazaru, Pirot u Čajetini

    Oba predstavnika juga Srbije u sedmom kolu Košarkaške lige Srbije pretrpela su poraze: aleksinački Napredak je svoj četvrti poraz upisao na gostovanju u Novom Pazaru rezultatom 75:63 (15:14, 14:20, 25:16, 21:13), a Pirot je poražen u Čajetini od trenutnog lidera Zlatibora rezultatom 83:79 (17:22, 25:18, 20:20, 21:13).

    detaljnije
  • košarka Napredak

    KLS: Pirot pravi Zlatiboru uvertiru za ABA 2 ligu, Napredak u Novom Pazaru

    U 7. kolu Košarkaške lige Srbije oba predstavnika juga gostovaće u petak, 6. novembra. Prvi će na parket košarkaši aleksinačkog Napretka, koji gostuju Novom Pazaru u dvorani "Pendik", dok će nešto kasnije KK Pirot gostovati Zlatiboru u Čajetini, u poslednjem KLS meču pred prvi turnir ABA 2 lige.

    detaljnije
  • kosarka

    KLS: Pirot izgubio nakon produžetka, Napredak rutinski sa Vršcem

    Na otvaranju 6. kola Košarkaške lige Srbije u hali "Kej", Pirot i Kolubara odigrali su strašno uzbudljiv meč, u kome je domaćin uz zvuk sirene uspeo da izjednači i obezbedi produžetak, ali ipak nije uspeo da slavi - na kraju 88:95. Drugi predstavnik juga - aleksinački Napredak rutinski je savladao Vršac, rezultatom 73:64.

    detaljnije
  • kosarka, lopta, foto jv vanja keser

    KLS: Pirot i Napredak na domaćem terenu očekuju pobede

    Šesto kolo Košarkaške lige Srbije otvoriće utakmica Pirota i Kolubare koja se igra u Pirotu, večeras od 19 sati. Drugi predstavnik juga Srbije - aleksinački Napredak, takođe igra na domaćem terenu, a meč sa Vršcem u kojem su favoriti igra se u subotu od 19 sati.

    detaljnije
  • kosarka

    KLS: Porazi Napretka i Pirota na gostovanjima

    Iako su igrali sa ekipama iz donjeg dela tabele i aleksinački Napredak i košarkaši Pirota doživeli su poraze na gostovanjima u 5. kolu Košarkaške lige Srbije. Napredak je poražen u Kraljevu od domaće Sloge (83:76), dok su Piroćanci izgubili u Starim Banovcima od Dunava (86:72).

    detaljnije
  • kosarka, lopta, foto jv vanja keser

    KLS: Pirot i Napredak gostuju ekipama iz donjeg dela tabele

    Predstavnici juga u Košarkaškoj ligi Srbije po dva puta su pobedili ove sezone, pa će u subotu, 24. oktobra pokušati da ostvare i treću pobedu, kada će gostovati ekipama koje se nalaze u dnu tabele, sa po jednom pobedom u četiri odigrana kola. Aleksinački Napredak gostovaće Slogi u Kraljevu, dok će Pirot Dunavu u Starim Banovcima.

    detaljnije
  • kosarka

    KLS: Napredak savladao Tamiš, Pirot izgubio od Vojvodine

    Pobeda i poraz, učinak su "južnjaka" u 4. kolu Košarkaške lige Srbije. Alekinački Napredak savladao je na domaćem terenu ekipu Tamiša (79:71), dok su Piroćanci na svom terenu poraženi od prvoplasirane Vojvodine (73:95).

    detaljnije
  • slavisa bogavac

    KLS: Vojvodina Mute Nikolića gostuje Pirotu, Tamiš u Aleksincu

    Vojvodina - lider Košarkaške lige Srbije, predvođena dugogodišnjim pomoćnim trenerom reprezentacije Miroslavom Mutom Nikolićem zaigraće danas, 16. oktobra u hali "Kej", gde se sastaje sa KK Pirot. U 4. kolu kod kuće će igrati i aleksinački Napredak, kome dan kasnije gostuje Tamiš.

    detaljnije
  • kk napredak aleksinac, foto jv vanja keser

    KLS: Napredak nije mogao protiv 41 poena Raška Katića, Pirot slavio

    Iako ga manje od dva meseca dele od pete decenije, nekadašnji reprezentativac Srbije Raško Katić uspeo je da ubaci čak 41 poen aleksinačkom Napretku i povede svoj Radnički do trijumfa u 3. kolu Košarkaške lige Srbije. Drugi predstavnik juga Srbije - Pirot umalo da ostane bez već viđene pobede protiv beogradskog Dinamika, ali je u poslednjim minutima uspeo da se "izvuče" i slavi.

    detaljnije
  • kk pirot

    KLS: Južnjaci očekuju pobede

    Nakon polovičnog učinka u prva 2 kola, košarkaši aleksinačkog Napretka i Pirota nadaju se pobedama u ovom kolu. Piroćanci dočekuju ekipu Dinamika , dok košarkaši iz Aleksinca gostuju ekipi Radničkog u Kragujevcu. Obe utakmice igraju se u subotu od 19:30.

    detaljnije
  • kosarka

    KLS: Poraz Aleksinčana nakon tri produžetka, izgubili i Piroćanci

    Minus od 18 poena uspeo je aleksinački Napredak da nadoknadi u poslednjoj četvrtini, ali je na kraju izgubio od Zlatibora nakon čak tri produžetka, rezultatom 98:104. U 2. kolu Košarkaške lige Srbije nije imao sreće ni drugi predstavnik juga - KK Pirot, koji je takođe posustao u završnici i izgubio od Metalca u Valjevu, sa 92:85.

    detaljnije
  • košarka ilustracija

    KLS: Piroćanci u Valjevu, Napredak na svom terenu protiv Zlatibora

    Nakon uspešnog starta sezone, košarkaši Napretka i Pirota u 2. kolu Košarkaške lige Srbije žele pobede kako bi potvrdili dobre rezultate sa otvaranja takmičenja. Aleksinčani na svom terenu dočekuju ekipu Zlatibora iz Čajetine, dok Piroćanci igraju protiv Metalca u Kraljevu.

    detaljnije
  • KK Napredak 10; foto: JV-J. A

    Južnjaci pobedama otvorili sezonu u KLS-u

    Na najbolji mogući način otvorili su sezonu košarkaši Napretka i Pirota - Aleksinčani su u prvom kolu Košarkaške lige Srbije na gostovanju savladali Kolubaru iz Lazarevca (70:84), dok su Piroćanci u istorijskom meču, prvom u ovom takmičenju pobedili OKK Beograd rezutatom 83:74.

    detaljnije
  • kosarka

    Počinje KLS: Napredak protiv Kolubare, Piroćanci sa OKK Beogradom

    Utakmicom između Dunava i Mladosti iz Zemuna večeras kreće sezona u Košarkaškoj ligi Srbije, a predstavnici juga Srbije svoje utakmice odigraće u subotu, 26. septembra. Pojačana ekipa aleksinačkog Napretka gostuje Kolubari u Lazarevcu, dok će debitanti u ovom takmičenju, KK Pirot dočekati ekipu OKK Beograda .

    detaljnije
  • kk pirot

    Piroćanci se pojačavaju za KLS: Stigli Amerikanac, član univerzitetske reprezentacije i svetski šampion

    Za debitantsku sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije KK Pirot se ozbiljno pojačao - u halu "Kej" stigao je iskusni trojac: Miloš Vraneš - član reprezentacije Srbije koja je osvojila 4. mesto na Univerzijadi, Bogdan Dragović - član 3x3 ekipe Zemun, kojoj je 2017. godine, trojkom u poslednjoj sekundi, doneo titulu svetskog klupskog šampiona. Potpisao je i prvi strani igrač u istoriji kluba, Amerikanac Demont Flanigen.

    detaljnije
  • kk pirot

    Košarkaši Pirota počeli pripreme za istorijsku sezonu

    Prvi trening u pripremama za istorijsko učešće u Košarkaškoj ligi Srbije košarkaši Pirota odradili su u svojoj hali "Kej". Na prozivci koju je obavio trener Marko Spasić bilo je 11 igrača, uglavnom onih iz prošle sezone, a u planu su neka pojačanja do kraja avgusta.

    detaljnije
  • kk pirot

    Pirotski košarkaši kreću pripreme 15. avgusta, ciljaju opstanak

    Pripreme za svoju debitantsku sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije, čiji je početka zakazan za 26. septembar, košarkaši Pirota počeće 15. avgusta. U klubu kažu da je prevashodni cilj opstanak u ligi, a u novom takmičenju će se osloniti na proverene snage, uz poneko pojačanje.

    detaljnije
  • kk napredak aleksinac, foto jv vanja keser

    Aleksinački Napredak i Pirot krajem septembra počinju nadmetanje u KLS-u

    Na Skupštini Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije predstavnici timova su se dogovorili o početku i kalendaru za početak nove sezone u KLS-u. Prvo kolo će, prema sadašnjem planu, biti igrano 26. septembra, a jug Srbije će imati dva predstavnika - Napredak iz Aleksinca i Pirot.

    detaljnije
  • kosarka, lopta, foto jv vanja keser

    Jug možda dobije još jednog predstavnika u KLS - Piroćanci spremni za viši rang

    Pošto je čačanski Borac kao prvak Košarkaške lige Srbije osigurao mesto u regionalnoj ABA ligi, pa ne mora da igra i domaću ligu, sva je prilika da će njegovo mesto upotpuniti Pirot kao trećeplasirani tim Druge košarkaške lige, kažu u Košarkaškom savezu Srbije. Tu odluku treba da potvrdi i skupština KLS-a. Iz pirotskog kluba navode da su nezvanično prihvatili promociju, ali očekuju i zvaničnu potvrdu.

    detaljnije
  • Fe plej košarka

    Druga liga: Pirot bez šanse za plasman u KLS, pobede Zdravlja i Konstantina

    Zbog poraza od kragujevačkog Radničkog, košarkaši Pirota ostali su i bez matematičke šanse da se plasiraju u Košarkašku ligu Srbije. Korak bliže opstanku u Drugoj ligi su leskovačko Zdravlje i niški Konstatntin, pošto su trijumfovali u 22. kolu, a korak dalje niški Fer plej, koji je izgubio od kraljevačke Sloge. Ovi mečevi su odigrani pre odluke o suspendovanju svih sportskih događaja, a kada će se šampionat nastaviti - ne zna se.

    detaljnije
KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: